Menu

Onderdeel van Pixfactory

Het perfecte moment fotograferen

Het perfecte moment
Na lang wachten gingen deze koeien met elkaar stoeien, mijn geduld werd beloond! Fotograaf: Robin van der Land

Elke natuurfotograaf droomt ervan het perfecte moment vast te leggen. Dit is echter een uitdaging die niet als makkelijk kan worden bestempeld. Veel factoren spelen een rol bij het goed vastleggen van het perfecte moment. Daarom heb ik in dit artikel 5 tips op een rij gezet zodat jij het perfecte moment kan fotograferen.

Tip 1:

Voorbereiding is essentieel als je het perfecte moment wil vastleggen. Iedereen heeft een ander beeld bij ‘’het perfecte moment’’, dus is het noodzakelijk dat je voor het fotografen alvast een beeld in je hoofd hebt van een bepaald onderwerp. Om ervoor te zorgen dat je niet voor een verrassing komt te staan, kun je research doen op het internet over het onderwerp dat je wil fotograferen. Zo leer je bijvoorbeeld het gedrag van een dier snappen.

Tip 2:

Compositie, standpunt en lichtinval zijn 3 factoren die heel belangrijk zijn tijdens het fotograferen. Je kunt voor een laag of hoog standpunt kiezen om jouw beeld interessanter te maken. Qua compositie kun je een onderwerp in het midden of juist in het hoekje van de foto zetten. Tot slot is het mogelijk met tegenlicht te spelen.

Tip 3:

Geduld is een schone zaak, maar wat als je geen zin hebt om 3 uur lang op de grond te liggen totdat een eekhoorn voorbij komt? Dan is een schuilhut de ideale oplossing! Het nadeel van een schuilhut is dat je moeilijk kunt variëren met standpunt en lichtinval, maar de dieren komen daarentegen wel heel dichtbij!

Tip 4:

De omgeving op je duimpje kennen kan veel voordeel met zich meebrengen. Probeer uit te vogelen waar jouw gekozen onderwerp zich veel bevindt. Als je een goede plek hebt gevonden, moet je op het juiste moment hier aanwezig zijn. Zoals al eerder vermeld, kun je research doen naar jouw onderwerp om erachter te komen op welk tijdstip jouw onderwerp het meest actief is.

Tip 5:

Geef niet op! De natuur is onvoorspelbaar en het zal dus niet altijd mee zitten. Om jouw kansen te vergroten moet je vaak in de natuur zijn op die plekjes waar jouw onderwerp te vinden is. Alleen op die manier ga je uiteindelijk de perfecte foto van het perfecte moment maken.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u