HOME < INSPIRATIE < INTERVIEWS
Interviews

Interview Tjeerd Visser

Fotograaf Henri van Vliet stelt 12 eigenwijze vragen aan een natuurfotograaf.
Hij benadert hiervoor vooral fotografen die nog niet echt bekend zijn bij het grote publiek, zich nog net onder het maaiveld begeven misschien, maar zijns inziens wel opvallend goed bezig zijn en daarom wel wat aandacht verdienen.

Interview Tjeerd Visser
Een screenshot van mijn bureaublad. Fotograaf: Tjeerd Visser

Wie ben jij, en waarin onderscheid je je van andere fotografen ?

Ik ben Tjeerd Visser, ik onderscheid me op dit moment niet echt van andere fotografen, maar ik probeer wel de alledaagse momenten van de natuur op een onderscheidende manier vast te leggen.

Welke foto van jou ken ik waarschijnlijk?

Je kent de foto van de reebok als silhouet met de knobbelzwaan dobberend in het water waarschijnlijk wel van mij.

Wat is je favoriete onderwerp ?

Mijn favoriete onderwerp is toch wel een opkomend zonnetje in een beukenbos met mist erbij.

Wat staat er al jaren bovenaan jouw bucketlist ?

Reis naar Alaska. De beren, de bergen, het noorderlicht. Ik kijk er nu al naar uit.

Van wie krijg je (opbouwende)kritiek op je foto’s ?

Ik krijg weinig kritiek op mijn foto’s. Het blijft vaak bij een uiting van een gevoel van mensen.

Welk onderwerp binnen de natuurfotografie ga jij nooit fotograferen, en waarom niet ?

Bewegende foto’s door middel van panning waar geen enkele pixel scherp is en waar geen onderwerp te zien is.

Het moment dat ik ziek was in Noorwegen en toch die foto wilde maken. Fotograaf: Tjeerd Visser

Welke (type) foto ben je beu ?

Landschapsfoto’s, waarbij het gebruik van grijsverloopfilters wordt misbruikt. Of een HDR die zo uit de kluit gewassen is dat het op een olieschildering lijkt zonder dat de fotograaf daar erg in heeft.

Ik zeg f22 , wat zeg jij ?

Gebruik een statief.

Welke fotograaf inspireert je op dit moment het meest ?

Audun Rikardsen.

Wanneer moest je echt afzien voor het plaatje ?

Voor een foto die ik maakte op het strand van Kvalvika, Noorwegen. Na vele uren lopen door de bergen en de sneeuw kwamen we op dit prachtige strand. Het begon te regenen en te sneeuwen. De tent stond op een dikke laag sneeuw. De nacht viel in en we gingen slapen. De volgende ochtend werd ik erg misselijk en deed niets anders dan overgeven tot ik het laatste gal uit mijn lichaam perste (u kent dit gevoel wel). Zo slap als een drilpudding, maar het licht was de volgende ochtend zo mooi dat ik wel foto’s moest maken. Al overgevend sjokte ik naar een mooie plek om daar de foto te maken. Mooi licht op een uniek strand. Na het maken van de foto hebben we onze tenten weer ingepakt en begon de terugtocht over de heuveltop en de dikke laag sneeuw. Ik heb me nog nooit zo vreselijk gevoeld.

Welke foto vormt momenteel je bureaublad ?

Een doorbrekend zonnetje met zonneharpen en prachtige beuken.

Welke vraag mis je in dit vreemde lijstje ?

Waarom jullie mij kiezen voor dit interview?

Deel dit artikel


3
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. Mooi interview. Wat meer beelden van deze jonge fotograaf zou het verhaal nog beter maken! Zijn site:
    http://www.vissertjeerd.nl

  2. Tjeerd is veel te bescheiden…. 😉

  3. Grappige “onderkoeld nuchtere” antwoorden op de vragen!
    Groet, Sjors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *