Menu

Onderdeel van Pixfactory

Hier kun je het beste papegaaiduikers fotograferen

papegaaiduiker
Papegaaiduikers zijn heel goed op Shetland te fotograferen. Fotograaf: Renate van den Boom

Waar vind je papegaaiduikers?

Wil je ook papegaaiduikers in Shetland fotograferen? Ze zijn over het algemeen te zien van ongeveer half april tot half augustus. Bekende en toegankelijke plekken zijn Sumburgh op Mainland, het eilandje Noss en Hermaness op Unst. Maar overal langs de kust kun je papegaaiduikers tegenkomen. Wist je trouwens dat je nergens op Shetland verder dan 3 mijl van de zee verwijderd bent?

Opgelet

Let bij het fotograferen van de vogels goed op waar je gaat staan. De kliffen waar de papegaaiduikers broeden zijn hoog en het waait er vaak hard. Bij Sumburgh is een stenen afscheiding, maar op andere plekken niet en het gaat vaak ineens honderden meters naar beneden. Denk dus aan je eigen veiligheid!
Daarnaast kun je zomaar op de “burrows” (holen van de papegaaiduikers) stappen of in een broedgebied van bijvoorbeeld noordse sterns of grote jagers terecht komen.

Met respect

Je kunt de papegaaiduikers van dichtbij zien en fotograferen, maar benader ze met respect en geef ze meer dan voldoende ruimte. Met een beetje telelens hoef je echt niet op 5 meter van ze te komen. Respecteer de natuur!

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u