Menu

Onderdeel van Pixfactory

Help je tuinbewoners bij langdurige warmte

langdurige warmte
Door de warmte en droogte kunnen tuinbewoners moeilijker aan water en voedsel komen. Fotograaf: Gerben Veenstra

We zitten middenin een periode van langdurige warmte en droogte. En volgens de voorspellingen gaan de temperaturen komende week tot boven de 30 graden rijzen.
Tuinbewoners zoals vogels en egels kunnen het moeilijk krijgen door de hitte. Door bijvoorbeeld gebrek aan water. Maar ook doordat hun prooidieren zoals wormen, insecten en slakken door de droogte zodanig diep wegkruipen dat ze deze niet meer te pakken kunnen krijgen.

Je kunt dorstige dieren tijdens deze langdurige warmte helpen door een bakje water neer te zetten. Voor vogels kun je het bakje beter wat hoger plaatsen, zodat het risico dat deze tijdens het drinken worden aangevallen door een kat een stuk kleiner is. Ook met voedsel kun je de dieren helpen door bijvoorbeeld gedroogde insecten (te koop bij de dierenwinkel) of pelpinda’s op een beschut plekje in je tuin neer te leggen.

Geef een reactie

2 reacties

 1. Hallo redactie.
  Niet zo netjes! Je gebruikt mijn foto, zonder daarvoor akkoord te vragen!
  Fotografie is mijn werk, net als voor jou vermoed ik.

  Gelukkig heb je wel mijn naam vermeld als fotograaf, dat is dan wel weer netjes.
  Volgende keer even een berichtje graag.

  Met vriendelijke groet,
  Gerben Veenstra.

  1. Dag Gerben, dank voor je reactie. We zijn er even ingedoken, aangezien we nooit foto’s zonder toestemming gebruiken. Jouw foto is gebruikt in dit artikel: https://www.natuurfotografie.nl/foto-exposities-groninger-landschap/ ik neem aan met toestemming, want het gaat ook over jou.
   De foto staat dan in de bibliotheek en kan daarom vaker gebruikt worden, zoals bij het artikel van de egel. Hier wordt dan geen extra toestemming voor gevraagd. Als je wilt dat we de foto verwijderen/vervangen, doen we dat!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u