Menu

Onderdeel van Pixfactory

Hoe vind ik mijn fotoplekjes op vakantie?

Bob_Luijks-NoorwegenDe meeste mensen gaan binnenkort op vakantie. Voor sommigen is de locatie 100% afgestemd op het fotograferen van indrukwekkende landschappen of bijzondere soorten. Veel vakantiebestemmingen hebben echter ook andere doelen: een zwembad voor de kinderen, leuke oude stadjes, een zonnig strand enzovoorts. Je kunt overal foto’s maken, maar hoe vind je nu net die highlights in de korte periode dat je op de bestemming bent. Natuurlijk, een goede voorbereiding thuis is het halve werk. Toch kun je ook ter plekke nog veel doen. Ik vlucht de eerste dag altijd de lokale VVV of een bezoekerscentrum binnen. De mooiste plekjes staan altijd afgebeeld in brochures, op ansichtkaarten en dergelijke. En de vriendelijke dame of heer achter de balie is altijd wel bereid je nog wat interessante plekjes op kaart aan te wijzen. Met een tas vol nieuwe inspiratie worden dezelfde avond nog aanvullende plannen gemaakt.

Overigens, de foto toont de Briksdalbreen (Noorwegen) in 2004. Landschappen veranderen helaas soms snel. De gletsjer heeft zich inmiddels teruggetrokken tot halverwege de foto. Klik hier voor een afbeelding uit 2014. Een plaatje uit een brochure kan dus zeker ook bedriegen!

Geef een reactie

2 reacties

  1. Je beseft het pas echt als je een plek gezien hebt. Bij desbetreffende gletsjer stonden langs het pad al bordjes, maar als je dan nu zelf ziet wat er in 10 jaar gebeurt… zorgwekkend!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u