Menu

Onderdeel van Pixfactory

Holland, natuur in de delta

delta

Het zal niemand ontgaan zijn, de nieuwe film ‘Holland, natuur in de delta’ is vorige week in première gegaan. Volg de ontstaanswijze van ons land door de ogen van bever, driedoornig stekelbaarsje, haas, pimpernelblauwtje en zeearend. Het menselijke aspect krijgt in deze film / documentaire eveneens ruim de aandacht. De film is overal in Nederland te bewonderen in verschillende versies. Het verschil zit ‘m in het geluid. Bij voordrachten met Dolby Atmos komt ook het geluid tot leven, hetgeen natuurlijk een versterking vormt voor het beeld. Uiteraard heeft de film ook een eigen website.

Geef een reactie

2 reacties

  1. Het zal altijd smaak blijven, en ja, die tamme dieren leveren weer eens wat andere beelden op. Belangrijkste is misschien nog wel dat er gelukkig volop aandacht is voor onze eigen natuur.

  2. Prachtige film die natuurlijk deels met tamme ‘stand-ins’ is gedraaid zoals de Franse Zeearend die over zee- en strand vliegt. Muziekstijl is erg persoonlijk, zelf heb ik nu wel genoeg van complete orkesten die handel en wandel van bever, haas of stekelbaars begeleiden. In dat opzicht was de serie ‘The Realm of the Russian Bear’ leuker net als de muziek bij ‘Hombre y La Tierra’ van Felix Rodrigues de la Fuente. Afgelopen zondag naar ‘Amsterdam Wildlife’ geweest waar muziek gemixt werd met stadsgeluiden, gaf dat wel een pakkend effect. Ook vraag je je soms af of de ‘Time-Lapse’ niet erg veel gebruikt wordt, het lijkt een soort stijlmiddel geworden. Enfin, leuk dat er zoveel natuur gefilmd wordt in NL!

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u