Menu

Onderdeel van Pixfactory

Hulst, een fotogenieke “taaie” struik

De mooie rode bessen van de Hulst. Fotograaf: Yvon van der Laan Fotograaf: Yvon van der Laan

In een gebiedje waar ik regelmatig rondstruin groeit veel hulst. De gebiedsbeheerders proberen de struiken door middel van jaarlijkse snoei in toom te houden. Maar, de hulst is “taai” en weert zich kranig, want ieder jaar komen er nieuwe struiken bij.

Hulst is een groenblijvende struik, die soms uit kan groeien tot een ware boom. De leerachtige bladeren zijn meestal scherp getand, maar naarmate de leeftijd van de boom stijgt, zie je steeds meer bladeren met een gladde bladrand.

Met name de getande bladeren zijn erg fotogeniek. Wel zijn ze door hun glanzende uiterlijk lastig te fotograferen. Door gebruik te maken van schaduw of door het afschermen van het zonlicht, bijvoorbeeld met behulp van een wit parapluutje, haal je het grootste deel van de glans weg en voorkom je uitgebeten plekken op de foto.

Hulst is een tweehuizige struik. De vrouwelijke hulststruiken dragen in deze periode van het jaar mooie rode glimmende bessen. Wil je deze vastleggen, dan is dit het moment. Want… wacht je te lang dan zullen de voor de mens giftige bessen, als er verder geen eetbare bessen meer zijn, door bepaalde vogelsoorten worden verorberd. Ook voor het fotograferen van de glimmende bessen maak je bij voorkeur gebruik van schaduw of afscherming van zonlicht.

Meer tips voor het fotograferen van hulst vind je in het artikel:

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u