HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

De iconen van National Geographic en Hiroshi Sugimoto

Afghan girl. Fotograaf: Steve McCurry

Voor veel mensen is het vakantie, een mooi moment om een foto-expositie te bezoeken, zoals ‘De iconen van National Geographic’ in het Museon in Den Haag. De expositie zou eigenlijk al afgelopen zijn, maar is verlengd tot en met 2 april.

In de expositie maakt de bezoeker een reis over de wereld in verschillende perioden. Een verschil met de eerdere NatGeo Focus Gallery expositie is dat de samenstellers van de tentoonstelling de gefotografeerde hedendaagse cultuur- en natuurthema’s deze keer hebben verrijkt met prachtige historische zwart wit foto’s (vanaf 1890). 65 werken worden getoond in speciale 100 x 100 cm duratrans presentatiepanelen met LED-technologie.

Meer informatie op deze website.

 

In Foam kun je nog tot 8 maart het werk van Hiroshi Sugimoto bewonderen. Hiroshi Sugimoto (1948, Tokio) is een intellectueel kunstenaar. Het conceptuele aspect van zijn werk daagt de toeschouwer uit tot filosoferen en werpt nieuw licht op een aantal klassieke genres binnen de fotografie. Sugimoto is bovendien een begaafd ambachtsman en hij geeft de voorkeur aan traditionele fotografische procedés boven digitale technieken.

In de tentoonstelling Hiroshi Sugimoto – Black Box presenteert Foam het werk van de Japanse kunstenaar. De tentoonstelling biedt een overzicht van zijn werk aan de hand van zijn meest bekende series: Theaters (1976-heden); Lightning Fields (2006-heden); Dioramas (1976-2012); Portraits (1994-1999); en Seascapes (1980-heden). Klik hier voor meer informatie.

Hyena jackal vulture (1976). Fotograaf: Hiroshi Sugimoto

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *