HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Ik ga op vakantie en neem mee, mijn Shimoda

Los van de factor handbagage heeft een rugzak op een vliegveld nog een nadeel: het sjouwen, wachten, weer oppakken en neerzetten. Een trolley trek je gemakkelijk achter je aan. Wij testten deze Shimoda.

De Explore Carry-On Roller klaar voor de reis.

Shimoda

Cameratassen zijn er genoeg, maar handige tassen om mee te reizen of zelfs te trekken? Avonturier en productontwerper Ian Millar vond dat het beter kon én moest. Hij ontwierp een reeks tassen en deze trolley. Alle producten hebben gemeen dat ze zo licht en stevig mogelijk zijn. De buitenkant is gemaakt van waterbestendige materialen.

Aanpasbaar

Uniek aan het systeem van Shimoda is dat de tassen en deze trolley als een soort geraamte geleverd worden, zeg maar een lege huls. Daarin plaats je zogenaamde ‘Core Units’. In deze trolley passen 3 kleine, 1 medium + 1 kleine of 1 grote core unit(s). Deze core units verdeel je met tussenschotjes weer in kleinere vakjes. Zo kun je heel gericht de ruimte invullen naar je behoefte, maar bijvoorbeeld ook bewust ruimte vrij laten voor wat anders. Dat men bij Shimoda nadenkt over de details maakt de speciale ‘Medium Core Unit’ voor mirrorless camera’s duidelijk. Deze is 4 centimeter minder hoog, waardoor je weer wat extra ruimte overhoudt.

In de Explore Carry-On Roller plaats je één of meerdere ‘Core Units’.
1 kleine en 1 medium Core Unit in de Explore Carry-On Roller.

Niet alleen met de cores is de trolley aanpasbaar. Wanneer je de rits rondom los maakt, creëer je extra hoogte. Dit kan handig zijn voor de lens die net iets te lang is, maar bijvoorbeeld ook voor het bij de hand houden van die regenjas en warme trui.

Met de geopende rits biedt de Explore Carry-On Roller nog meer ruimte.

Gebruik

Briljant is de manier waarop de trolley open gaat. Een scharniersysteem, zoals je deze ook aantreft in dokterstassen, zorgt dat de tas mooi open klapt en open blijft staan. De cores laten zich gemakkelijk aanpassen, terwijl de tussenschotjes toch stevig vast zitten met klittenband. Ook het plaatsen van de cores is geen probleem. De trolley blijft goed rechtop staan en rolt soepeltjes over de tegels. De handgreep kun je in 2 verschillende standen uitschuiven en grijpt prettig vast.

Bij de core units zit ook een aparte hoes. Die kun je als extra bescherming aanbrengen rond de core, maar beschikt ook over een eigen handvat. Heb je geen zin om de complete trolley (of rugzak) mee te nemen tijdens bijvoorbeeld een etentje, maar voel je er tevens weinig voor om je kostbare apparatuur in de hotelkamer achter te laten, dan kun je deze dus ook eenvoudig en compact zo meenemen. Het materiaal ken je van een normale regenhoes en oogt voor een dergelijk gebruik vrij kwetsbaar.

Met een aparte hoes bescherm je de core of neem je deze even los mee.

Specificaties

  • Afmetingen buitenkant: 39 x 52 x 25 cm
  • Afmetingen binnenkant: 30 x 45 x 20 cm
  • Gewicht: 3,4 kilogram
  • Prijs: € 299,95
  • Website van Shimoda
De Shimoda Explore Carry-On Roller is tot in de details ontworpen, zoals deze lederen ritssluitingen.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *