Menu

Onderdeel van Pixfactory

Ik ga op vakantie en neem mee

reisstekker

De vakantie is weer begonnen. In deze drukke tijd is het heel gemakkelijk om iets te vergeten tijdens het inpakken van je spullen. We helpen even mee met een meeneem-lijstje:

 • Een inkopper, je fotospullen, of… Maak een keuze en laat de ballast thuis. Bedenk dus van tevoren wat je graag op bestemming wil gaan fotograferen en welke apparatuur daarvoor nodig is. Een compact camera kan een waardevolle aanvulling vormen als je in een drukke stad minder wil opvallen of wanneer je flinke trektochten gaat maken.
 • Reisstekker, niets zo vervelend als erachter komen dat de stekker van je oplader niet in het stopcontact past.
 • De accuoplader(s) zelf natuurlijk, anders alsnog snel einde oefening.
 • Voldoende geheugenkaartjes. Je maakt op vakantie toch snel wat meer foto’s dan gebruikelijk.
 • GPS wanneer je geen GPS op je camera hebt. Het scheelt je een hoop zoekwerk achteraf.
 • Laptop, om je foto’s van de geheugenkaartjes te kunnen halen (kaartlezer ook mee bij het gebruik van Compact Flash kaartjes) en back-ups te kunnen maken.
 • Externe harde schijf voor het maken van een back-up. Kies een schokbestendige versie die je onderweg mee kunt nemen. Dan ben je er zeker van dat deze niet uit je accommodatie gestolen kan worden.
 • Reisgids of andere documentatie die je naar de mooiste plekjes leidt. Een gedetailleerde (wandel)kaart helpt je bij het vooraf plannen van uitstapjes.
 • En vergeet natuurlijk jezelf niet: zonnebrandcrème in zonnige oorden, anti-mug voor het hoge noorden of het tropische zuiden.

Wat neem jij verder nog mee op vakantie? Heb jij nog waardevolle aanvullingen voor het lijstje?

Geef een reactie

4 reacties

 1. Een meervoudige stekker met 3 of zelfs meer aansluitingen opdat je meerdere opladers tegelijk kan gebruiken en slechts een reisstekker nodig hebt.

 2. Een uitgewerkte lijst met locaties in die GPS. Met nummer of naam die verwijst naar de plek waar je aanvullende informatie staat: reisgidsen of een uitgeprinte samenvatting daarvan.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u