Menu

Onderdeel van Pixfactory

In het Zonnetje: Bert Kok

Op 28 maart 2020 bestaat Natuurfotografie.nl 5 jaar en dat is grotendeels dankzij onze getalenteerde auteurs! Tijd om ze eens in het zonnetje te zetten en jullie een glimp te tonen van de personen achter deze schrijfsels! Vandaag: gewaardeerd collega, natuurfotograaf en auteur Bert Kok!
Bert Kok Profielfoto
Bert Kok.

In het Zonnetje: Bert Kok

Welke foto is voor jou heel bijzonder en waarom?

Voor mij is deze foto van een edelhert, burlend in het ochtendlicht heel bijzonder. Hier was ik net begonnen met fotograferen en dit was de eerste keer dat ik planmatig te werk was gegaan, met dit beeld als resultaat.

Edelhert zonsopkomst
Ochtendgoud. Fotograaf: Bert Kok

Wat is jouw guilty pleasure?

Mijn guilty pleasure sluit aan bij de vorige vraag: de bronst van de edelherten. Een geweldige periode. Gouden, mistige ochtenden met al die grote grazers op het toneel. Maar eigenlijk is het alleen al de moeite waard vanwege het prachtige geburl.

Wat wil je graag nog leren/bereiken op natuurfotografiegebied?

Het zou erg mooi zijn om meer tijd aan natuurfotografie te kunnen besteden. Langere tijd eropuit gaan in de natuur, zo min mogelijk contact met de buitenwereld en na afloop hier een artikel over schrijven met de bijbehorende foto’s.

Wat vind je het leukste aan natuurfotografie?

Natuurfotografie is voor mij rust. Kleine solitaire avonturen, waar ik na afloop de foto’s nog van kan laten zien als verhaal. Het maakt mij niet uit of ik een macro opname van een paddenstoel maak, een close-up van een damhert of een intiem landschap. Een foto die is gemaakt op een verre, unieke locatie, in mijn lokale bos of zelfs mijn tuin. Het onderwerp is ondergeschikt aan de ervaring.

Heb je een fotografietip voor de lezers? Denk bijvoorbeeld aan een app, een locatie, een diersoort, een inzicht, een trucje in Photoshop of een camera-instelling…

Wellicht bekend bij een groot deel van de fotografen: ‘back-button-focus’. Ik vind het een ideale instelling van de camera om nog meer controle over de uiteindelijke foto te krijgen. Zoek het maar eens op, geef het een kans en probeer het een tijdje uit.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: