Doe mee met de Groene Camera 2023!

Inschrijving Groene Camera 2023 geopend

Yes, het is zover! De inschrijvingen voor de Groene Camera 2023 zijn geopend. Stuur je beste foto’s in en wordt Natuurfotograaf van het jaar!

De Groene Camera is dé fotowedstrijd voor natuurfotografen uit Nederland en België en wordt georganiseerd door PiXFACTORY, uitgever van o.a. Natuurfotografie.nl en Natuurfotografie Magazine.

De wedstrijd telt drie onderdelen: Natuurfotograaf van het jaar, Natuurfoto van het jaar en Natuurtalent van het jaar.

  1. Natuurfotograaf van het jaar

Om in aanmerking te komen voor de titel Natuurfotograaf van het jaar stuur je een serie in, bestaande uit minimaal zeven en maximaal negen beelden. Onder een serie wordt verstaan: een reeks foto’s rond een thema die samenhang vertonen en samen een beeldverhaal vormen.

  1. Natuurfoto van het jaar

Het onderdeel Natuurfoto van het jaar valt uiteen in zeven verschillende categorieën. Om in aanmerking te komen voor de titel Natuurfoto van het jaar stuur je maximaal 15 foto’s in binnen een of meerdere van de in totaal zeven categorieën. Hieronder lees je meer over deze categorieën.

  1. Natuurtalent van het jaar

Jongeren onder de 18 jaar kunnen meedingen naar de prijs: Natuurtalent van het jaar.

Per onderdeel en categorie is er een winnaar, een ‘runner-up’ en vijf eervolle vermeldingen. Alle winnaars, runners-up en eervolle vermeldingen worden aangeduid als finalisten.

Wil je meer informatie over de Groene Camera en de regels van de wedstrijd? Klik dan hier

Wil je jezelf direct inschrijven voor de wedstrijd? Klik dan hier

Korting voor abonnees van Natuurfotografie Magazine

Ben je abonnee van natuurfotografie magazine? Dan krijg je € 5,= korting op jouw inschrijving voor de Groene Camera 2023. Om gebruik te maken van deze korting heb je een speciale kortingscode nodig. Deze code kun je vinden op jouw voordeelpagina op deze website.

Om de kortingscode te vinden log je in op de website en vervolgens ga je in jouw persoonlijke menu naar de pagina met jouw voordeel.

Hiervoor moet je wel geregistreerd zijn op de website. Heb je nog geen account? Je kunt een account aanmaken op de website via de registratiepagina.

Inloggen kan via deze pagina.

Dit zijn de 7 categorieën voor Natuurfoto van het jaar

Voor onderdeel ‘Groene Camera Natuurfoto van het jaar’ is opgesplitst in zeven afzonderlijke onderdelen. In iedere categorie worden een categoriewinnaar, runner-up en vijf eervolle vermeldingen geselecteerd door de jury. De zeven onderdelen zijn:

  • Landschappen
  • Dieren
  • Vogels
  • Geleedpotigen en ongewervelden
  • Planten en paddenstoelen
  • Abstract
  • Zwart-wit

Meer uitleg over deze categorieën vind je hier

Lees van tevoren het reglement goed door

Ieder jaar vallen vele prachtige natuurfoto’s af omdat ze niet voldoen aan de regels van de wedstrijd. Of nog erger: Dat foto’s die zijn doorgedrongen tot de finale gediskwalificeerd moeten worden omdat er iets niet in orde is. Om te voorkomen dat dit met jouw foto’s gebeurt is het verstandig om vooraf het reglement en de aanleverspecificaties goed door te lezen.

Lees dit artikel om meer te weten te komen over de redenen waarom foto’s afvallen bij fotowedstrijden.

Nieuw dit jaar is dat het beperkt is toegestaan om storende elementen digitaal te retoucheren. Lees het reglement goed door om te kijken wat wel en niet is toegestaan

Het reglement kun je hier downloaden of online lezen.

Wil je jezelf direct inschrijven voor de wedstrijd? Klik dan hier

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant voor u