HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Jasper Doest wint Zilveren Camera

Als gevolg van de zachte winter van eind 2015 zijn duizenden spreeuwen neergestreken in Rotterdam. Overdag zwermen zij uit om in de omgeving naar voedsel te zoeken, ’s avonds komen ze weer samen om de nacht door te brengen. De verwachting is dat de spreeuwen bij een naderend koudefront de stad zullen verlaten om verder te trekken naar het zuiden.

Jasper Doest wint Zilveren Camera
Spreeuwen op Rotterdam-Centraal. Fotograaf: Jasper Doest

Jasper Doest legde de spreeuwen vast, niet alleen in de bekende grote wolken, maar ook als handtamme ‘duiven’ op spoorperrons. Het leverde hem de Zilveren Camera op in de categorie Natuur & Milieu. Frits Meyst ging er met de tweede prijs vandoor met een fotografische verkenning van de Klondike Gold Rush. De derde prijs was voor Stefan Koopmans met luchtfoto’s van Limburg. Alle winnende foto’s zie je hier, ook die van de overall winnaar Eddy van Wessel.

Deel dit artikel


3
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
 1. Opmerkelijk dat het bestuur van de Zilveren Camera heeft besloten de categorie Natuur en Milieu op te doeken. nVanwege het gebrek aan kwaliteit bij de inzendingen, aldus voorzitter Marcel Molle. Dat is niet zo aardig naar de winnaars in deze categorie lijkt me.

 2. Door Rob van't Zelfde op 27 januari 2016 om 20:44

  Nou nou stel je voor dat er geen ellende meer in de wereld zou zijn , dan heb je ook geen zilveren camera prijzen meer te verdelen. Wat een comedy allemaal!!!!!

  1. Door Zenno op 8 februari 2016 om 20:28

   Beste Rob ,waarom ben je vaak zo negatief en sarcastisch als ik vragen mag??? Blijkbaar vind je elke tak van fotografie waar een competitie verband in zit belachelijk,wat is je probleem daar mee?

   Zenno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *