Menu

Onderdeel van Pixfactory

Je eigen tuin als hotspot

Vlinderplezier met een vlinderstruik.
Vlinderplezier met een vlinderstruik. Fotograaf: Bob Luijks

Zachtglooiende heidevelden, wilgenjungles langs onze rivieren – of exotischer – lavastranden met ijsklontjes en parasolvormige bomen onder een gouden Afrikaanse zonsondergang, natuurlijk met bijpassende giraffe. We zoeken graag naar spectaculaire plekken, liever ver weg dan dichtbij. Maar wat te denken van de eigen tuin?

Dat klinkt ineens heel wat minder spannend. Een soort local patch in zakformaat. Maar wie eens op z’n gemak naar z’n eigen tuin kijkt, ontdekt een rijke bron van leven en daarmee aan fotografische mogelijkheden. Nergens zijn de vogels zo tam en zo gemakkelijk naar het beste plekje te dirigeren. En wat te denken van het verborgen insectenleven? Dit natuurlijk allemaal wel in tuintjes die niet geheel dicht geklinkerd zijn.

Natuurlijk kun je een tuin ook naar fotografische behoefte aanpassen. Ben je gek op amfibieën en juffers, maak een vijvertje. Liever vogels, een paar bessenstruiken, nestgelegenheid en een plekje om te badderen doen wonderen. Voor kleine beestjes kan het allemaal nog eenvoudiger. Laat in een onzichtbaar hoekje wat takken liggen en plant nectarrijke plantjes, zoals salvia’s en een vlinderstruik.

Gebruik je fantasie dus niet alleen bij het fotograferen, maar kijk ook eens met een fotografische blik naar je tuin. Genieten in je eigen fotoparadijsje!

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u