Menu

Onderdeel van Pixfactory

Je foto groot aan de muur, maar hoe?

Belangrijk onderdeel van de Groene Camera is de expositie in een gerenommeerd museum. De winnaars van de Groene Camera 2018 zullen waarschijnlijk in twee bekende musea tentoongesteld worden. Binnenkort maken we bekend welke dit zijn. De afdrukken moeten dan natuurlijk wel van museale kwaliteit zijn. In dit artikel lees je voor welke afdrukken wij hebben gekozen, wat de winnaars van 2017 hiervan vinden en welke mogelijkheden onze printpartner CEWE nog meer biedt.
wanddecoratie
Er is veel keuze in het materiaal voor je wanddecoratie.

Wanddecoratie op Alu-dibond

Of je nu een beginnende natuurfotograaf bent of al jaren als professional aan de weg timmert, iedereen heeft wel één of meer foto’s die echt veel meer voor je betekenen dan andere opnames. Wanneer je bijvoorbeeld jaren hebt gespaard voor een verre reis naar jouw droombestemming en je bent thuisgekomen met foto’s die je voor altijd zullen herinneren aan die plek. Of je hebt veel tijd en moeite geïnvesteerd in een fotoproject om je favoriete onderwerp op een speciale manier vast te leggen. Dat soort speciale foto’s wil je natuurlijk graag van blijven genieten.

CEWE
CEWE gebruikt een zeer hoogwaardig druksysteem met zeven kleuren.

Voor de expositie van de Groene Camera kozen wij voor afdrukken op alu-dibond. Een dergelijke wanddecoratie bestaat uit een kunststof kern en twee aluminium platen. Licht, vormvast en duurzaam biedt aluminium een groot aantal toepassingsmogelijkheden. De kleuren en briljantie worden door dit procedé nog eens extra versterkt waardoor de foto extra tot zijn recht komt.

wanddecoratie
Een foto van een verre reis aan de muur kan een geweldige toevoeging zijn aan je interieur.

Niet iedere foto past natuurlijk in jouw interieur, lees hier de tips over het kiezen van de juiste foto en het materiaal waarmee jouw vergroting echt tot zijn recht komt.

Expositie

De winnende foto’s van de Groene Camera 2017 zijn geëxposeerd in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam als ‘Natuurfotografie in de Lage Landen – winnaars van de Groene Camera’ van 1 april t/m 25 juni 2017. Na afloop van deze expositie ontvingen de winnende fotografen de gebruikte aluminium-dibond afdrukken van CEWE. Wij vroegen twee prijswinnaars naar hun oordeel over deze afdrukken:

  • Bart Siebelink (winnaar categorie Stadsnatuur en Zoogdieren, reptielen en amfibieën):

Toen ik de afdrukken van mijn winnende foto’s bij De Groene Camera zag, was mijn algehele indruk positief. Dat wil heel wat zeggen, want doorgaans vind ik afdrukken tegenvallen vergeleken bij de weergave op beeldscherm. Dus als een afdruk op het eerste gezicht niet teleurstelt, is dat eigenlijk al behoorlijk goed. Ik vond de prints ook in orde qua kleurnuance, detaillering en scherpte.

  • Mart Smit (winnaar Natuurfotograaf van het jaar):

Overall een erg goede afdruk. De scherpte zit er goed op en de afdrukken werken erg goed met foto’s waar lekker veel contrast in zit. Wat mij opvalt is dat het iets minder goed werkt bij mijn donkere beelden, bijvoorbeeld het beeld van de potvis. Het ophangsysteem is super degelijk en ophangen is een fluitje van een cent.

wanddecoratie
Meerluiken zijn niet alleen verkrijgbaar voor verschillende materialen, maar ook in talrijke formaatcombinaties bestaande uit twee, drie of vier delen.

Eindeloze mogelijkheden

Niet iedereen zal een expositie gaan inrichten, maar het is goed om te weten dat er zoveel meer mogelijk is dan alleen maar ‘een vergroting’. Natuurlijk heb je al de keuze uit de verschillende materialen om op af te drukken, maar denk ook eens aan een stijlvolle zwart-wit bewerking, een collage of een meerluik.

Abonnees van Natuurfotografie Magazine ontvangen korting bij CEWE.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: