Menu

Onderdeel van Pixfactory

Jij bent ook belangrijk

Jij bent ook belangrijk. Fotograaf: Peter Le Fevre

Prioriteiten stellen

De fotograaf in ons zal het wel beamen. Wanneer er kans is op sneeuw, heldere nachten of kortom ‘er staat iets te gebeuren’ dan is het eerste wat we doen, kijken wat er allemaal mee moet aan apparatuur.

Twee of toch drie body’s? Voor de zekerheid een extra statief. Ohh! En natuurlijk het dauwlint niet vergeten en daaraan vastgekoppeld de onvermijdelijke powerbank.

Lenzen? Bij twijfel worden beiden in de tas geknikkerd. Daarnaast alle oplaadbare accu’s voor alles wat je maar bij je hebt. Kortom, tegenwoordig gaat niet alleen de fototas, maar ook de bolderkar op lucht geveerde banden mee.

Herkenbaar?

Ik denk het wel. Wat we in ons enthousiasme vergeten is… onszelf. Standaard kleren heb je in de regel wel aan. Tenslotte loopt niet iedereen zomaar in zijn Eva/Adams-kostuum buiten. Waar ik het over heb: neem ook de tijd om eens te kijken wat JIJ zélf nodig hebt op je fotografie-avontuur.

De nachten kunnen koud worden. Zeker als het helder is. Afhankelijk wat je gaat doen is er vooral in de nacht grote kans dat je veel stil zit. Dan krijg je het koud. Het is heel vervelend dat je buiten pas merkt dat je je niet goed hebt voorbereid. Kijk daarom ook naar de kleding die je meeneemt. Het liefst meerdere laagjes zodat je zelf de temperatuur kan reguleren.

Warm, watervast schoeisel, een goede jas, maar ook handschoenen, muts, Buff of een sjaal is niet onbelangrijk in de herfst en wintermaanden.

Lekker bezig zijn maakt hongerig en dorstig. Neem dus ook wat te drinken mee en iets om de maag te vullen. Ervaring leert dat honger, dorst en vermoeidheid je parten gaat spelen als je daar niet op voorbereid bent.

Het fotografeerplezier komt pas echt tot zijn recht als jijzelf, naast je fototas, ook de nodige aandacht hebt gehad!

In de column De barre winter van 2021 lees je de ervaringen van Peter le Fevre tijdens deze winter.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u