HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Jury NK natuurfotografie bekend

De leden van de jury van het eerste Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie zijn bekend. Door hun jarenlange ervaring met natuurfotografie en fotowedstrijden zijn zij bij uitstek in staat om de eerste Nederlands kampioen natuurfotografie aan te wijzen.

Jury NK natuurfotografie bekend

De jury van het NK Natuurfotografie bestaat uit Aart Aarsbergen, Tres Melis en Jan Vermeer. Wij stellen de juryleden graag voor.

 

Aart Aarsbergenaart_aarsbergen

Biografie

Aart Aarsbergen (1953) is historicus en hoofdredacteur van National Geographic Magazine, Traveler en Historia. Graag onderweg en nieuwsgierig naar de wereld. Groot liefhebber van fotografie; was jarenlang juryvoorzitter van de National Geographic Fotowedstrijd, was jurylid van de Frans Lanting Award en tal van andere fotowedstrijden. Beoordeelt maandelijks de opdrachten van NatGeoFoto.

Waarom in de jury van het NK Natuurfotografie?

“Natuurfotografie zit in Nederland in de lift, steeds meer mensen leggen zich op dit boeiende genre toe. Ik vind het NK Natuurfotografie interessant omdat iedereen onder gelijke omstandigheden zijn prestatie moet leveren, wat een eerlijke vergelijking mogelijk maakt.

Toen ik gevraagd werd in de jury zitting te nemen heb ik positief geantwoord omdat ik nieuwsgierig ben hoe de kandidaten in de diverse categorie├źn de natuur in hun werk weten te verbeelden. Ik vind het altijd heerlijk om mooie foto’s te bekijken en ik hoop dat er bij de jurering een flink aantal voorbij komen.”

 

Tres Melistres-melis

Biografie

Tres Melis woont in Haarlem en is regelmatig te vinden in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Heeft gestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten te Den Haag.
Ze is o.a. art-director van Roots en heeft onlangs ook het Vogelmagazine ontworpen. Hier komen haar passies bij elkaar namelijk natuur, fotografie en vormgeving. Een leukere baan kan zij niet bedenken.

Waarom in de jury van het NK Natuurfotografie?

“Het NK natuurfotografie vind ik een leuk en interessant concept. In de eerste plaats gaat het bij natuurfotografie natuurlijk om het beleven van de natuur maar deze wedstrijd daagt je uit in een beperkte tijd, in een beperkt gebied goed te kijken en met eventuele beperkingen creatief om te gaan. Ik vind dat door beperkingen vaak zeer verrassende dingen ontstaan. Ik verheug me erop om de eindresultaten te kunnen bewonderen.

Mijn motivatie om in de jury te gaan zitten is dat ik deze wedstrijd een eerlijke uitdaging vind; iedereen fotografeert onder dezelfde omstandigheden. Ik ben benieuwd hoe verschillende fotografen met deze omstandigheden omgaan.”

 

Jan VermeerJan Vermeer

Biografie

Jan Vermeer is fulltime professioneel fotograaf. Hij is een zeer gepassioneerd fotograaf die zijn kennis graag met anderen wil delen door het geven van lezingen, workshops en tijdens het begeleiden van fotoreizen. Zijn foto’s zijn veelvuldig bekroond in prestigieuze fotowedstrijden zoals in de BBC Wildlife Photographer of the Year en de GDT European Wildlife Photographer of the Year Contest. Hoe geweldig dit ook allemaal is het belangrijkste voor Jan is en blijft om te laten zien hoe mooi de wereld, de natuur is. Of zoals hij het zelf verwoordt: ‘Ik wil bewondering en verwondering teweegbrengen’. Alleen op die manier is er een toekomst, zo simpel is dat. Om die passie voor de natuur en de fotografie nog meer te kunnen delen is hij gestart met natuurfoto magazine. Het magazine voor de natuurliefhebber die ook graag fotografeert.

Waarom in de jury van het NK Natuurfotografie?

“Eigenlijk had ik direct mee willen doen, het is toch een geweldige uitdaging om met je vakbroeders een dag samen het veld in te gaan!’

“Ik ben erg benieuwd wat fotografen onder druk en met redelijk vergelijkbare omstandigheden presteren. Als jurylid heb je daar het beste zicht op, daarnaast ben ik heel erg nieuwsgierig hoe dit ‘experiment’ uitpakt. Uiteraard ben ik het niet overal mee eens, dat neemt niet weg dat ik nieuwe initiatieven zoals het NK een kans wil geven.”

“Ga de uitdaging aan, sportief, gedreven en met een scherp oog voor de natuur.”

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *