Menu

Onderdeel van Pixfactory

KidzKlix laat kinderen kennismaken met natuurfotografie

kidzklixKinderen moeten meer naar buiten, meer bewegen, meer ontdekken. Stichting KidzKlix zorgt ervoor dat kinderen in Nederlands mooiste natuurgebieden op pad gaan, op zoek naar magische natuurmomenten. Zij biedt daarmee landelijk een dienst aan die uniek is. Het concept: fotografie als middel en niet als doel – natuurbeleving staat voorop. KidzKlix heeft als Stichting geen winstoogmerk. Alle inkomende middelen worden aangewend voor het realiseren van de doelstelling; passie voor natuur creëren bij kinderen van 6 tot 16.

De stichting heeft diverse cursussen en lesmodules ontwikkeld die kinderen een intensieve beleving meegeven van de natuur. Dit is de essentie: De natuurfotograaf gaat met begeleiders en kinderen naar een mooi natuurgebied in de buurt. De kinderen krijgen individueel of in duo’s een leencamera in handen en na wat tips en spelregels worden zij voor een bepaalde tijd met diverse opdrachten het veld in gestuurd onder begeleiding van de fotograaf. Er is genoeg ruimte voor interactie, vondsten, verwondering, magische momenten, ontspanning, etc. Na de natuurtocht selecteert de fotograaf een aantal beelden en presenteert die aan de groep. De groep jureert en kiest de winnaar die wordt beloond met een leuke prijs.

Scholen, groepen, iedereen kan terecht bij KidzKlix. De workshops zijn ook heel geschikt voor een fotofeestje. Klik hier voor meer informatie en alle mogelijkheden.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u