HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Kijk er eens onder

Wintertijd… soms lijkt het een periode dat waarin maar weinig te beleven is. Lijkt, want met een klein beetje zoeken kun je zomaar heel  leuke dingen tegenkomen die het fotograferen meer dan waard zijn. De wintertip tijdens de winterdip is, dat je ook eens aan de onderkant van takjes, stammetjes of blaadjes kijkt. Laat je verrassen!

De witte oorzwammetjes zijn van onderen prachtig getekend. Fotograaf: Ron Poot

Die kleine takjes met wat kleine wittige oorzwammetjes lijken niet interessant, maar draai het takje eens om. De onderkant is  prachtig gevormd met een adembenemend patroon van sierlijke lamellen.

Een dood stuk hout loop je zo voorbij, maar draai die knoest eens om en kijk eens wat je tegenkomt. Duizendpoten, pissenbedden en met een beetje geluk zelfs een bosmuisje dat zich daar verscholen heeft.

Verscholen achter een stronk, het bosmuisje bleef doodstil wachten tot ik weer wegging. Fotograaf: Ron Poot

Als je een geslaagde foto wilt maken in dit donkere seizoen is het verstandig rekening te houden met de ongunstige lichtomstandigheden. Een statief is een nuttig hulpmiddel bij bijvoorbeeld paddenstoelen en bij weinig wind. Voor beweeglijke beestjes kun je beter je toevlucht zoeken bij flitslicht of ledlampjes.

Op een tak groeien de scherpe schelpzwammen, van boven zien ze er wat saai uit. Fotograaf: Ron Poot
De onderkant van de scherpe schelpzwam is zo veel mooier. Fotograaf: Ron Poot
Onder een dood stuk schors zitten pissebedden en andere kriebeldiertjes verscholen. Fotograaf: Ron Poot

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *