Menu

Onderdeel van Pixfactory

Kijk uit naar het eerste voorjaarsleven

Mannetje bruine kikker tijdens de trek, met een grijze keel. Hij zit op de uitkijk naar vrouwtjes.
Mannetje bruine kikker tijdens de trek, met een grijze keel. Hij zit op de uitkijk naar vrouwtjes. Fotograaf: Paul van Hoof

Werden we dit weekend op sommige plekken onverwacht getrakteerd op een aardig laagje sneeuw, is het deze week met plaatselijk 15 graden ineens volop lente. Tel daar de vele zon bij op en je zult merken dat de natuur deze week een heelandere zal zijn dan die van vorige week. Enkele dingen om de komende dagen in de gaten te houden:

  • Sneeuwklokjes stonden al in bloei, net als winterakonieten. Volop genieten dus van deze voorjaarsbloemen.
  • De eerste vlinders zullen ongetwijfeld direct profiteren van de middagwarmte. Kijk eens uit naar bijvoorbeeld de citroenvlinder.
  • Hoewel de nachten nog koud blijven, zullen er zeker fanatieke eerste amfibieën te vinden zijn, zoals de bruine kikker.
  • Veel vogels zullen snel hun best doen het mooiste lied te gehore te brengen. Hangen de nestkastjes al weer klaar? En zijn de oude al schoon gemaakt voor de nieuwe bewoners? Biedt de vogels een nestplek in je tuin en je krijgt er fotokansen voor terug.

Hoewel het nog alle kanten op kan gaan, zullen komende dagen het hart van menig voorjaarsliefhebber sneller laten kloppen. Genieten dus!

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u