Menu

Onderdeel van Pixfactory

Kijktip: Tales by Light

Tales by Light.

Iedereen die al wat langer fotografeert overkomt het wel eens dat je niet zoveel motivatie hebt. Motivatie om bijvoorbeeld vroeg op te staan om de zonsopkomst vast te leggen. Of dat je een beetje uitgekeken bent op het onderwerp dat je al voor de zoveelste keer hebt vastgelegd. En dat je niet zo snel iets nieuws weet te bedenken. Soms kan het dan helpen te kijken naar het werk van je favoriete fotograaf om zo weer wat inspiratie op te doen. Ook kunnen een museumbezoek of het zien van een natuurfilm je op ideeën brengen en je weer enthousiast maken om te fotograferen. Onlangs ontdekte ik de serie ‘Tales by Light’ op Netflix. En na het zien van enkele afleveringen had ik direct zin om de camera te pakken en erop uit te gaan.

Documentaire over fotografie

Wanneer je van documentaires over natuur, cultuur en reizen houdt dan is dit echt een serie voor jou. In de Netflix serie worden verschillende professionele fotografen en filmmakers gevolgd. Zij reizen de wereld rond en in de serie wordt getoond hoe zij onvergetelijke beelden van mensen, plaatsen, dieren en culturen vastleggen. Dit vaak vanuit nieuwe en originele invalshoeken.

Ze vertellen je het verhaal achter bijzondere foto’s en laten je zien hoe bepaalde beelden tot stand zijn gekomen. Zoals bijvoorbeeld landschapsfotograaf Peter Eastway. Hij treedt in de voetsporen van ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton en reist naar Antarctica om daar schitterende poolfoto’s te maken. Of wildlife fotograaf Art Wolfe. Hij jaagt op de perfecte foto van bruine beren in de rivieren van Alaska tot berggorilla’s in de jungle van Oeganda.

Maar niet alleen natuur- en landschapsfotografen komen aan bod in de serie. Ook wordt het verhaal van enkele sport- en documentaire fotografen verteld. Ondanks dat dit niet per se tot het interessegebied van de natuurliefhebber hoeft te behoren, zijn deze afleveringen eveneens inspirerend en de moeite van het kijken meer dan waard.

Tales by Light heeft inmiddels drie seizoenen van 6 afleveringen per seizoen. De filmbeelden zijn vaak net zo mooi als de foto’s en de serie is wat mij betreft dus zeker een aanrader om te kijken.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u