Menu

Onderdeel van Pixfactory

Kunstzinnige natuurfotografie

Ooievaar
Bij deze foto heb ik gebruik gemaakt van overbelichting waardoor een kunstzinnig beeld ontstaat van een ooievaar. Fotograaf: Robin van der Land

Natuurfotografie is kunst. Dagelijks worden ontelbaar veel foto’s gemaakt, en het is aan jou de taak als natuurfotograaf om met jouw foto’s op te vallen. Een manier om de aandacht te trekken is door kunstzinnige foto’s te maken. In dit artikel leg ik uit hoe jij deze kunt maken.

Tip 1: langere sluitertijd

Maak gebruik van een langere sluitertijd. Door dit toe te passen kun je zeer kunstzinnige beelden vormen. De camera zal door de langere sluitertijd de beweging van jouw onderwerp fotograferen. Zo kun je bijvoorbeeld een ijsvogel die langs vliegt vastleggen met een blauw spoor achter zich.

Tip 2: onscherpte

Experimenteer met onscherpte. Gebruik een goedkope analoge camera om onscherpte in jouw beeld te creëren. Onscherpte wordt vaak als een imperfectie beschouwt, maar juist bij kunstzinnige fotografie kan dit een zeer gaaf effect geven.

Tip 3: vormen

Zoek mooie en gekke vormen. Deze kun je bijvoorbeeld vinden in de structuur van bladeren. Probeer zo origineel mogelijk hierin te zijn zodat je foto een speciale lading met zich meebrengt.

Tip 4: kleur

Kleur is heel erg belangrijk bij kunstzinnige natuurfotografie. Door veel kleuren in een foto terug te laten komen, kijken mensen langer naar jouw foto en open jij dus hun wereld van verbeelding. Je kunt uiteraard ook kiezen om jouw foto om te zetten in zwartwit.

Tip 5: reflectie

De reflectie van een onderwerp in het water is de perfecte gelegenheid om kunstzinnige natuurfotografie toe te passen. Let goed op de lichtinval want het licht kan voor overbelichting zorgen. Maar zelfs dit aspect kun jij gebruiken om een kunstzinnige foto te maken.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u