HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Laatste kans om je aan te melden voor de Groene Camera

Overall winnaar en winnaar in de categorie Abstract van de Groene Camera 2020.
Het fragiele kwel-vliesje dat zijn regenboog van kleuren gevangen houdt, leidt tot verwondering. De verschillende structuren, van de grove aluminiumfolie-achtige rimpels tot de verfijnde gekleurde haarscheurtjes, vormen een fraai contrast met elkaar. En zie eens hoe naadloos de plooien zich voortzetten in de nerven van de herfstblaadjes die onderwerp intiem lijken te omsluiten. Fotograaf: Jaap de Vries

Tot uiterlijk maandag 15 februari a.s. kun je je aanmelden en foto’s uploaden voor de Groene Camera 2021.

De Groene Camera is dé fotowedstrijd voor natuurfotografen uit Nederland en België. Elke natuurfotograaf van beginner tot gevorderd kan meedoen, maar dan moet je natuurlijk wel op tijd je foto’s inzenden!

De fotowedstrijd staat open voor deelname van elke foto die in Nederland en/of België is gemaakt. Foto’s uit andere landen zijn uitgesloten van inzending. Op deze manier creëren we een min of meer gelijk speelveld voor elke deelnemer.

De Groene Camera gaat niet aan de haal met de ingezonden beelden door allerlei commerciële producten te maken van de ingezonden foto’s. Wij respecteren het auteursrecht en zullen foto’s eventueel en uitsluitend binnen de context van de fotowedstrijd publiceren of laten publiceren.

De winnaars ontvangen naast de titel een prijs waar je echt iets aan hebt: waardecheques te besteden bij de prijssponsor CameraNU.nl. De winnaar van de portfolioprijs ontvangt een waardecheque van € 1.000,- vrij te besteden bij CameraNU.nl. Voor elke categorie winnaar bij het onderdeel ‘Natuurfoto van het jaar’ is er een prijs van € 500,- vrij te besteden bij CameraNU.nl. De winnaar van de jongeren categorie ontvangt een waardecheque van € 500,-.

De wedstrijd telt drie onderdelen: Natuurfotograaf van het jaar, Natuurfoto van het jaar en Natuurfotografietalent van het jaar.

Natuurfotograaf van het jaar 2021

Om in aanmerking te komen voor de titel Natuurfotograaf van het jaar stuur je een serie in,  bestaande uit minimaal zeven en maximaal negen beelden. Onder een serie verstaan wij: een reeks foto’s rond een thema die samenhang vertonen en samen een beeldverhaal vormen.

Natuurfoto van het jaar 2021

Het onderdeel Natuurfoto van het jaar valt uiteen in acht verschillende categorieën. Om in aanmerking te komen voor de titel natuurfoto van het jaar stuur je maximaal 15 foto’s in binnen een of meerdere van de in totaal acht categorieën.

Natuurfotografietalent van het jaar 2021

Jongeren onder de 18 jaar kunnen meedingen naar de titel ‘Natuurfotografietalent van het jaar’.

Per onderdeel en categorie is er een winnaar, een runner-up en zijn er vijf eervolle vermeldingen. Alle winnaars, runners-up en eervolle vermeldingen worden aangeduid als finalisten.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 20 maart a.s. tijdens PiXperience Springtime: het grootste event voor natuurfotografen. PiXperience Springtime vindt plaats op 20 en 21 maart 2021.


Je kunt nog tot en met maandag 15 februari 2021 jouw foto’s insturen voor de Groene Camera 2021. Hiermee maak je kans op de titel “Natuurfotograaf van het jaar 2021”; “Natuurfoto van het jaar 2021” of “Natuurfotografietalent van het jaar 2021”. Klik voor alle informatie over de Groene Camera.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *