HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Laatste kans om mee te doen aan de Groene Camera

Groene Camera 2018Aanstaande maandag sluit de inzendtermijn van de Groene Camera 2018. De Groene Camera is dé fotowedstrijd voor natuurfotografen uit Nederland en België. Elke natuurfotograaf van beginner tot gevorderd kan meedoen, maar dan moet je natuurlijk wel op tijd je foto’s inzenden!

Hoofdsponsor van de Groene Camera is SIGMA Benelux.

De Groene Camera staat open voor deelname van elke foto die in Nederland en/of België is gemaakt. Foto’s uit andere landen zijn uitgesloten van inzending. Op deze manier creëren we een min of meer gelijk speelveld voor elke deelnemer.

De Groene Camera gaat niet aan de haal met de ingezonden beelden door allerlei commerciële producten te maken van de ingezonden foto’s. Wij respecteren het auteursrecht en zullen foto’s eventueel en uitsluitend binnen de context van de fotowedstrijd publiceren.

De winnaars ontvangen naast de titel een prijs waar je ook echt iets aan hebt: € 1.000,- aan contanten te besteden bij de prijssponsor Cameratools uit Apeldoorn. Voor elke categorie winnaar is er een prijs van € 500,- vrij te besteden bij Cameratools uit Apeldoorn.

Categorieën

Binnen het onderdeel natuurfoto van het jaar onderscheiden we de volgende categorieën.

1. Landschappen
Landschappen, inclusief weer en natuurverschijnselen. Nederlandse of Belgische landschapsfoto’s met een hoofdzakelijk natuurlijk karakter, al dan niet met het weer en/of natuurverschijnselen in de hoofdrol.

2. Dieren
Onder deze categorie vallen foto’s van in het wilde levende zoogdieren, reptielen en amfibieën in Nederland en België.

3. Vogels
Foto’s van in het wild levende vogels in Nederland en België.

4. Geleedpotigen en ongewervelden
Foto’s gemaakt van o.a. insecten, spinnen, slakken, kwallen, kreeften.

5. Planten en paddenstoelen
Foto’s van planten en paddenstoelen. Binnen deze categorie vallen ook bomen, mossen en korstmossen.

6. Abstract
Foto’s waarbij de nadruk ligt op vorm en structuur van natuurlijke onderwerpen.

7. Onderwater
Natuurlijke onderwerpen, landschappen of dieren onderwater gefotografeerd.

8. Zwart-wit
Foto’s passend in één van de bovenstaande categorieën, maar omgezet naar een zwart-wit bewerking.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens PiXperience: het grootste event voor natuurfotografen. PiXperience vindt plaats op 24 en 25 maart 2018 in Congrescentrum Hart van Holland.

Expositie

De prijswinnende foto’s van de winnaars van de drie onderdelen en de categorie winnaars en runner-ups zullen worden geëxposeerd.

Foto op aluminium dibond

Na afloop van de expositie ontvangen de winnaars de geëxposeerde foto’s. De aluminium-dibond afdrukken van CEWE van 90×60 of 60×40 cm hebben een waarde van € 130,- resp. € 70,- per afdruk.

Publicaties

De foto’s van de hoofdprijs winnaars (Groene Camera natuurfotograaf van het jaar en Groene Camera natuurfoto van het jaar) zullen worden gepubliceerd in Natuurfotografie Magazine. Daarnaast zullen enkele categorie winnaars worden gepubliceerd. Op Natuurfotografie.nl zal de volledige uitslag worden gepubliceerd.

 

Doe mee

Deelname aan de onderdelen natuurfotograaf en natuurfoto van het jaar staat open voor iedereen die 18 jaar of ouder is. De kosten voor deelname bedragen € 15,- incl. BTW. Deelname aan het onderdeel Natuurfotografietalent van het jaar staat open voor jongeren tot en met 17 jaar. Peildatum is 1 maart 2018. Ouders/verzorgers dienen toestemming voor deelname te geven.

Doe mee en stuur je beste foto’s in! Klik hier om naar de website van de Groene Camera te gaan.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *