HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Laatste kans om mee te doen aan Lowland Photo Contest 2017

Lowland Photo Contest 2016
Overall winnaar van de Lowland Photo Contest 2016. Fotograaf: Arno ten Hoeve

België en Nederland barsten van passie en talent voor natuurfotografie. Al voor de derde keer organiseert Landschap vzw dit najaar de Lowland Photo Contest, één van de meest toonaangevende fotowedstrijden voor Vlaamse en Nederlandse natuurfotografen. Qua ambitieniveau mag je deze vergelijken met grote buitenlandse wedstrijden, maar er is één belangrijk verschil: deze wedstrijd focust op natuur én natuurfotografen van hier.

NATUUR VAN HIER

De wedstrijd focust op natuur van bij ons. Beelden van landschappen moeten gemaakt zijn in België of Nederland. Gefotografeerde dieren en planten moeten in België of Nederland voorkomen.

 

TWAALF CATEGORIEËN

Je kan beelden inzenden in 12 categorieën:

 • Portfolio (samenhangend beeldverhaal van 7 tot 10 foto’s) – NIEUW!
 • Landschap, weer en natuurverschijnselen
 • Planten en paddenstoelen
 • Vogels
 • Insecten en kriebelbeesten
 • Zoogdieren
 • Onder water
 • Andere dieren
 • Abstract (compositie en vormen)
 • Mens en natuur
 • Thema 2017: ‘Geel’ (op zoek naar het geel in de natuur) – NIEUW!
 • Jeugdcategorie voor jongeren tot 17 jaar

VAKJURY

De jury die we voor deze editie hebben samengesteld, is niet van de minste. De Nederlanders en Vlamingen die zich over jouw beelden zullen buigen, zijn Bob Luijks (NL), Marc Slootmaekers (BE), Loes Belovics (NL), Karl Van Ginderdeuren (BE), Marijn Heuts (NL), Arie Kerrels (BE, vormgever), Arno ten Hoeve (NL) en Serge Sorbi (BE). Om deze jury van de Lage Landen te vervolledigen, hebben we de Franse natuurfotografe Myriam Dupouy bereid gevonden om mee de knopen te komen doorhakken. Jouw beelden zullen dus beoordeeld worden door een topklasse jury, waaronder iconen met een ruime ervaring als winnaar én als jurylid in de meest prestigieuze wedstrijden ter wereld.

LAGE INZET, GROTE PRIJZEN

Voor 11 euro kan je 10 beelden inzenden. Daarmee kan je deelnemen in alle categorieën of juist sterk inzetten op jouw specialiteiten. De prijzenpot voor de Lowland Photo Contest is weer indrukwekkend. Er zijn spectaculaire natuurreizen te winnen en ook een aantal topklasse objectieven. In totaal is er voor 25.000 euro prijzen te verdelen. De overall winnaar wordt gekozen uit de 12 categoriewinnaars. Bovenop de categorieprijs wint hij of zij de hoofdprijs ter waarde van 2.500 euro. Maar bovenal wordt de winnaar op slag wereldberoemd in de Lage Landen en mag hij of zij voor altijd de titel Lowland Photographer of the Year 2017 dragen.

DEADLINE 31 OKTOBER

De wedstrijd loopt tot 31 oktober 2017. Tot die datum kan je beelden uploaden, toevoegen, weghalen, vervangen of indelen in een andere categorie. Op 31 oktober om middernacht wordt jouw inzending definitief. Daarna gaat de jury aan de slag. Klik hier voor deelname of meer informatie.

PRIJSUITREIKING 9 DECEMBER
De finalisten en de categoriewinnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdagavond 9 december in Kinepolis Antwerpen, tijdens het Lowland Photo Festival. Als deelnemer aan de wedstrijd krijg je gratis toegang vanaf 19u; je kan er ook genieten van een lezing van Arno ten Hoeve, de overall winnaar van vorig jaar en dus Lowland Photographer of the Year 2016.

LOWLAND PHOTO FESTIVAL
Gedurende het hele weekend van 9 en 10 december kan je in Kinepolis Antwerpen deelnemen aan de lezingen van het Lowland Photo Festival (betalend), maar ook kuieren over de grootste natuurfotografiebeurs van de Lage Landen (toegang 2 euro) en enkele schitterende foto-exposities bezoeken (toegang gratis). Onder meer de winnaars van de Lowland Photo Contest 2017 worden er tentoongesteld. Alle informatie over het Lowland Photo Festival vind je hier.

Deel dit artikel


1
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
 1. Hartelijk dank voor het duwtje in de rug, beste collega’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *