Menu

Onderdeel van Pixfactory

Leuke macro-onderwerpen voor een nazomerweekend

Na een herfstige periode waarin we dachten dat het wel gedaan was met de zomer kunnen we dit weekend naar verwachting nog even genieten van wat warmer weer. Een mooi moment om op zoek te gaan naar wat typische nazomer-fotomodellen.

Houtpantserjuffer
Het is ook leuk om een keer juffers zoals deze houtpantserjuffer te fotograferen in een herfstige setting. Fotograaf: Jaap Schelvis

Libellen in oktober

Zolang het weer meewerkt en er dus nog wat voedsel rondvliegt voor de libellen kun je nog best een aantal soorten verwachten. De belangrijkste groep nazomerlibellen wordt wel gevormd door de heidelibellen. In dit artikel van Arno van Berge Henegouwen vind je een mooi overzicht van alle soorten en bovendien een hele reeks fototips. Naast de heidelibellen kun je tot in oktober ook nog op zoek gaan naar paardenbijters en houtpantserjuffers die in deze bijdrage van Ron Poot uitgebreid aan bod komen.

De paardenbijter is een mooie nazomer-soort. Fotograaf: Jaap Schelvis

Vlinders in oktober

Behalve een aantal libellen vliegen er ook nog wat dagvlinders rond in deze tijd van het jaar. Naast kleine vos en atalanta is dat vooral de kleine vuurvlinder die we onlangs al uitgebreid in de zoeker hadden in dit artikel.

Kleine Vuurvlinder
Kleine vuurvlinder warmt zich op in het ochtendzonnetje. Fotograaf: Jaap Schelvis

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u