HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

De levende rivier

levende_rivierVrijdag 18 december verscheen ‘Levende rivier’ van Ruben Smit op NPO2. Op weg naar de zee, langs een grote beverdam, de weidebeekjuffer, bij zonsondergang, de zwarte stern tot purperreiger en zeearend, van kamsalamander tot rivierrombout, van blaasjeskruid tot oeverzwaluw. Ruben kijkt, ziet en vertelt over de fonkelnieuwe riviernatuur.

Vaar mee met de man in zijn kano. Op zijn tocht dwars door Nederland, van Lobith tot de Noordzee. De Rijn, één van de machtige aders die ons Nederland hebben gemaakt en gevormd. Een land van water. De rivieren die ons land doorsnijden zijn zoveel meer dan alleen een bak met water die soms vol is en dan weer leeg. Het zijn kraamkamers vol met leven, met zonsondergangen en zonsopgangen die je hart doen overslaan en met een verrassing achter elke rietkraag. Waar mensenhanden hard hebben gewerkt; nevengeulen, overstromingsvlaktes, ontpolderingen. Inrichtingsmaatregelen die vaak vele positieve effecten hebben op alles wat groeit en bloeit.

De Levende Rivier is een pure natuurdocumentaire in vier etappes. Via persoonlijke persoonlijke memoires gaat Ruben elke keer verder de rivier af. Een expeditie met avontuurlijke overnachtingen langs de onbekende waterwegen. In iedere etappe wordt een deel van het stroomgebied getoond waarin het Nederlandse landschap en in het bijzonder, de natuur centraal staat. Via Ruben en zijn verhaal wordt de kijker meegenomen naar bizarre natuurverschijnselen en soorten.

Na de uitzending verschijnt ook een uitgebreidere versie op DVD. Voor meer informatie, klik hier.

Deel dit artikel


1
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. Door jaapleeuwenburg op 12 januari 2016 om 22:39

    Viel erg tegen. Traag en voorspelbaar. Terug naar de jaren 70

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *