HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Lezing Jan Vermeer

Sneeuw en ijs maken iedere buitenfotograaf onrustig. Is het omdat het zo kort duurt in eigen land? Is de zeldzaamheid een factor die meetelt of is het omdat we het gewoon ademloos mooi vinden?

papegaaiduiker jan vermeer

Feit is dat een niet zo heel bijzonder gebied in enkele minuten totaal anders van sfeer wordt na een flinke sneeuwbui. Die metamorfose zal zeker bijdrage in de bewondering die we hebben voor een witte wereld. Zodra dieren onderdeel uitmaken van een magisch wit landschap komt er nog een flinke schep bovenop en zijn alleen superlatieven nog in staat te omschrijven hoe buitengewoon fraai dat is.

50 tinten wit

Jan Vermeer heeft al jarenlang een adoratie voor de witte wereld. In Nederland, maar ook ver daarbuiten zoals in de veranderende witte wereld rond Hornøya. Het beroemdste vogeleiland sinds de ‘Puffin in the Snow’ foto hier is gemaakt. Begin van het jaar was Vermeer terug op deze bijzondere locatie in het hoge noorden van Noorwegen. Wit in verschillende tinten, wit op wit, wit in wit of zwart – wit. Volgens BBC editor Rosemund Kidman Cox is Jan Vermeer de eerste wildlife fotograaf die wit op wit fotografeerde. Vermeer doet haarfijn uit de doeken hoe deze foto’s zijn gemaakt. Hij heeft geen geheimen en deelt graag zijn ervaringen met het publiek, live, en graag vooral interactief.

ReisPIXperience

Jan Vermeer doet dit tijdens één van de zes inspirerende lezingen die onderdeel uitmaken van ReisPiXperience, een hele dag vol lezingen, seminars, presentaties en workshops over alle aspecten van reisfotografie op zaterdag 31 oktober aanstaande in Amsterdam. Op www.pixperience.org vind je nog veel meer informatie over alle onderdelen van het programma en het boeken van je ticket.

reisPiXperience_667x400

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *