HOME < PRAKTIJK < TIPS
Tips

Lowland Photo Contest 2018

Lowland Photo Contest
Winnaar categorie Abstract Lowland Photo Contest 2017 Jaap de Vries. Fotograaf: Jaap de Vries

Al voor de vierde keer organiseert Landschap vzw dit najaar de Lowland Photo Contest voor Nederlandse en Belgische natuurfotografen. Qua ambitieniveau mag je vergelijken met grote buitenlandse wedstrijden, maar er is één belangrijk verschil: deze wedstrijd focust op natuur én natuurfotografen van hier. Wees er snel bij: je kunt nog tot en met woensdag 31 oktober 2018 insturen.

Voor alle informatie zie:

www.lowlandcontest.com

Natuur van hier
Beelden van landschappen moeten gemaakt zijn in Nederland of België. Gefotografeerde dieren en planten moeten in België of Nederland voorkomen.

Respect boven alles
Deelnemende beelden moeten gemaakt zijn met respect voor het onderwerp en zijn omgeving. Beelden die potentieel aanleiding hebben gegeven tot een ernstige verstoring, worden gediskwalificeerd.

Twaalf categorieën
Je kan beelden inzenden in 12 categorieën:
• Portfolio (samenhangend beeldverhaal van 7 tot 10 foto’s)
• Landschap, weer en natuurverschijnselen
• Planten en paddenstoelen
• Vogels
• Insecten en kriebelbeesten
• Zoogdieren
• Onder water
• Andere dieren
• Abstract (compositie en vormen)
• Mens en natuur
• Thema 2018: ‘DRAMA’
• Jeugdcategorie voor jongeren tot 17 jaar

Winnaar categorie Insecten en kriebelbeestjes Lowland Photo Contest 2017 Leon Baas.

Vakjury

De jury die we voor deze editie hebben samengesteld, is niet van de minste. De Nederlanders en Vlamingen die zich over jouw beelden zullen buigen, zijn Bob Luijks (NL), Koen De Langhe (B), Hennie van Heerden (NL), Pascal De Munck (B), Mart Smit (NL), Karin Van Couwenberg (B), Jeroen Stel (NL), Jürgen de Witte (B) en Erik Derycke (B).

In elke categorie duidt de jury een winnaar, een runner up en drie highly commendeds aan, 60 finalisten in totaal.

Winnaar categorie Landschap, weer en natuurverschijnselen Lowland Photo contest 2017 Henri van Vliet.

Lage inzet, grote prijzen
Voor 11 euro kan je 10 beelden inzenden via lowlandcontest.com Daarmee kan je deelnemen in bijna alle categorieën of juist sterk inzetten op jouw specialiteiten.
De prijzenpot voor de Lowland Photo Contest is weer indrukwekkend. Er zijn spectaculaire fotoreizen naar Polen en Bulgarije te winnen en ook meerdaagse verblijven of weekends in de Hoge Venen, de Veluwe, de Hoge Ardennen, de Maashorst, het Limburgse mergelland en andere aantrekkelijke regio’s dichter bij huis.
Of ga je voor de aankoopbonnen van CameraTools & CameraNU, Hähnel of Tamron voor bedragen van 500 of 1.000 euro? Of wat dacht je van een boekenpakket van Pixfactory of een fototocht met een fluisterboot doorheen De Wieden, samen met je fotomaatjes?
In totaal zijn er voor 25.000 euro prijzen te verdelen. Elke finalist wint in ieder geval een hoogkwalitatieve print van het winnend beeld op groot formaat 90 cm x 60 cm.
De overall winnaar wordt gekozen uit de 12 categoriewinnaars. Bovenop de categorieprijs wint hij of zij de hoofdprijs: een aankoopbon van Sigma ter waarde van 2.500 euro. Maar bovenal wordt de winnaar op slag wereldberoemd in de Lage Landen en mag hij of zij voor altijd de titel Lowland Photographer of the Year 2018 dragen.

Winnaar themacategorie Geel Lowland Photo contest 2017 Edwig Vanhassel.

Deadline 31 oktober
De wedstrijd loopt nog tot en met woensdag 31 oktober. Tot die datum kan je beelden uploaden, toevoegen, weghalen, vervangen of indelen in een andere categorie. Op 31 oktober om middernacht wordt jouw inzending definitief. Daarna gaat de jury aan de slag.

Prijsuitreiking 8 december
De finalisten en de categoriewinnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdagmiddag 8 december in Kinepolis Antwerpen, tijdens het Lowland Photo Festival. Het hele weekend worden daar ook de beelden van alle finalisten tentoongesteld voor de duizenden bezoekers.

Doe mee: www.lowlandcontest.com

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *