Menu

Onderdeel van Pixfactory

Lowland Photo Festival 2021

100% uniek, dat is het Lowland Photo Festival ten voeten uit! Het internationale natuurfotografiefestival van de Lage Landen is dit jaar al aan zijn zevende editie toe en kroonde zichzelf in geen tijd tot dé ontmoetingsplaats voor wie houdt van natuur en fotografie!
Lowland Photo Festival 2021
Lowland Photo Festival 2021.

Tijdens het weekend van 11 & 12 december a.s. strijken opnieuw duizenden natuurfotografen neer in CC Ter Dilft in Bornem (25 kilometer ten zuiden van Antwerpen) om er te genieten van inspirerende lezingen van vermaarde natuurfotografen uit binnen- en buitenland, van exclusieve avant-premières van magistrale natuurfilms, van de grootse natuur- en fotografiebeurs en van de prachtige exposities natuurfotografie met honderden beklijvende natuurbeelden – onder meer de finalisten van onze Lowland Photo Contest.

100% uniek – indrukwekkend lezingenprogramma

De zevende editie van het Lowland Photo Festival belooft weerom een weekend lang volop genieten van tientallen lezingen van de meest toonaangevende natuurfotografen uit België, Nederland en ver daarbuiten! Uiteraard komt ook tijdens deze editie natuurfotografie in al haar vormen aan bod: van macrofotografie tot luchtfotografie, van vogelfotografie tot wildlife… De fotografen die voor het voetlicht treden, zijn niet de minste; veelal gingen ze al aan de haal met prestigieuze prijzen in gerenommeerde natuurfotografiewedstrijden als de BBC Wildlife Photographer of the Year-competitie, GDT, Nordic Nature Photography, Nature’s Best, Oasis…

In de luxueuze theaterzaal met knusse zetels is het niet alleen heerlijk wegdromen bij hun verbluffende reisverhalen, onze topsprekers doen je eveneens een heleboel fotografietips aan de hand waarmee je meteen zelf aan de slag kan.

Op het programma

100% uniek – exposities met honderden natuurbeelden

Nog een goede reden om eens langs te lopen op het Lowland Photo Festival: onze bijzonder ruime exposities natuurfotografie die je tijdens het weekend van 11 en 12 december 2021 – telkens van 9 uur tot 18 uur – gratis kan bezoeken.

Ontdek onze exposities, samen goed voor honderden heerlijke natuurbeelden om helemaal bij weg te dromen!
LOWLAND PHOTO CONTEST – Overzichtstentoonstelling finalisten 2021
JOËL BRUNET – Un monde sous nos yeux
BOND VERANTWOORDE NATUURFOTOGRAFIE – Best of
MARIJN HEUTS – Kleurrijk Afrika
MARTIN & DANIËL STEENHAUT – Fox Brothers

100% uniek – grootse fotografiebeurs

Nog een uitstekende reden om op 11 en 12 december af te zakken naar CC Ter Dilft is ongetwijfeld de ruime fotografiebeurs! Struinend over de beursvloer tref je er niet alleen alle grote fotografie- en optiekmerken, ook fotografiewinkels en natuurreisbureaus geven graag tekst en uitleg.

Van exclusieve telelens tot handig accessoire, van drijfhut tot schuilhut, van weekendje Hoge Venen tot weekje Lofoten, van workshop macrofotografie tot online cursus Lightroom: je vindt het allemaal op onze beurs! Bovendien maken de boeiende materiaaldemo’s een bezoekje aan de beurs extra aantrekkelijk!

Natuurfotografie.nl/PiXFACTORY is ook op de beurs aanwezig met een grote stand.

Maatregelen COVID 19

Een weekend lang zetten we zwaar in op zowel luchtventilatie als luchtcirculatie.

Het Lowland Photo Festival is bovendien mogelijk dankzij het Covid Safe Ticket of coronatoegangsbewijs (NL: QR-code Check). Breng dus behalve jouw ticket ook jouw identiteitskaart en jouw coronacertificaat (volledige vaccinatie van minstens 2 weken, negatieve test van maximaal 48 uur oud of herstelcertificaat van niet meer dan 6 maanden oud) mee!

Tickets

Dagvullend lezingenprogramma in de schouwburg

Een dagticket voor het lezingenprogramma van het Lowland Photo Festival kost 42 euro per persoon voor (nieuwe) leden van Landschap vzw of 47 euro per persoon voor niet-leden.

Wil je geen moment missen van het Lowland Photo Festival? Boek dan jouw weekendticket aan het voordeeltarief van 74 euro per persoon voor (nieuwe) leden van Landschap vzw of 84 euro per persoon voor niet-leden. Dit ticket geeft niet alleen toegang tot het volledige lezingenprogramma in de theaterzaal, je kan ook gratis deelnemen aan de middagseminars op de dag waarvoor je over een ticket beschikt én gratis een bezoek brengen aan de natuur- en fotografiebeurs.

Exclusieve avant-premières natuurfilms ‘La panthère des neiges’ & ‘Lynx’

Een ticket voor één van deze films kost 12 euro per persoon (drankje na de voorstelling inbegrepen). Op vrijdagavond 10 december (om 20 uur) kan je genieten van ‘La panthère des neiges’ van Vincent Munier, op zaterdagavond 11 december (om 20.30 uur) van ‘Lynx’ van Laurent Geslin. Verrassingen niet uitgesloten…

Grote natuur- en fotografiebeurs

De toegang tot de beurs en de seminars op de beurs kost 3 euro per persoon. Tickets zijn niet online maar enkel aan de kassa te koop. Wie over een dag- of weekendticket voor het lezingenprogramma beschikt, brengt gratis een bezoek aan de beurs en de seminars.

Exposities natuurfotografie

Een bezoek brengen aan de tentoonstellingen met honderden natuurbeelden is helemaal gratis. Elke dag van 9 uur tot 18 uur.

Praktische informatie

Lowland Photo Festival
Zaterdag 11 & zondag 12 december 2021
Cultuurcentrum Ter Dilft – Sint-Amandsesteenweg 41-43 – BE-2880 Bornem (25 kilometer ten zuiden van Antwerpen).
Alle info omtrent bereikbaarheid kan je rustig nalezen op de website van Lowland Photo Festival.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: