HOME < VERDIEPING < ACHTERGROND
Achtergrond

Luminosity Masks maken en toepassen

Luminosity masks: wat zijn het en wat moet je ermee? Wie zich enigszins online heeft verdiept in het nabewerken van foto’s, is vast wel eens ergens deze term tegengekomen.

Luminosity Masks maken en toepassen
Luminosity masks uitleg in Natuurfotografie Magazine. Fotograaf: Marijn Heuts

Luminosity Masks

Soms in ingewikkelde YouTube-tutorials, soms als belangrijk onderdeel van betaalde Photoshop-extensies, maar altijd bejubeld. Als je niet beter zou weten, gaat het hier over de heilige graal binnen de beeldbewerking en worden je foto’s automatisch een stuk beter als je ze toepast.

Natuurfotografie Magazine

Marijn Heuts schijnt in Natuurfotografie Magazine zijn licht op deze techniek. Lees dan ook vooral het artikel in het nieuwe magazine. Zelfs met de gedetailleerde beschrijving, blijven luminosity masks soms lastig te bevatten. Daarom wordt het artikel verduidelijkt met de navolgende video’s.

 


Word nu ook abonnee van Natuurfotografie Magazine. Natuurfotografie Magazine is het snelst groeiende fotomagazine van Nederland en België.

Deel dit artikel


1
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE
  1. Erg goede aanvulling op het artikel in het tijdschrift! Naast de duidelijke beschrijving wordt het zo nog inzichtelijker hoe je dit kan doen en wat de effecten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *