Menu

Onderdeel van Pixfactory

Maak een fotoplan bij een fotografiereis

Notenkraker in actie!
Notenkraker in actie! Fotograaf: Chris van Rijswijk

Vogelfotografie

In het actuele nummer van Natuurfotografie Magazine (nr. 2-2020) toont Chris van Rijswijk alle ins en outs van een goed voorbereide vogelfotografiereis. Bij zijn reizen maakt hij gebruik van een fotoplan. Centrale vraag bij iedere reis is: welke vogelsoort wil ik fotograferen en hoe pak ik dit aan? Daarvoor raadpleeg ik mijn fotoplan. Dat is een (taken)lijstje dat ik voor mijn trip maak, met wat ik concreet wil fotograferen. Meestal start ik met registratiefoto’s.

Less is more

Is dat gelukt, dan ga ik over naar ‘less is more’ foto’s, vluchtopnames, eventueel tegenlichtopnames en foto’s met een lange sluitertijd. Zijn de weersomstandigheden anders dan verwacht? Geen probleem, dan wil ik die pittige sneeuwbui wel graag op de foto! Ondanks dat ik een uitgesproken vogelfotograaf ben, maak ik altijd foto s van de omgeving en een landschapje. Mijn moeder was ooit te gast bij een van mijn fotolezingen en gaf als (terechte) feedback alleen vogelplaatjes te hebben gezien en niets van de omgeving….


Hoe zo’n lijstje er dan concreet uitziet, zie je in Natuurfotografie Magazine (nr. 2-2020) aan de hand van het voorbeeld van een witstuitbarmsijs in Groenland.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u