Menu

Onderdeel van Pixfactory

Martin Steenhaut is European Wildlife Photographer of the Year 2019

Beroepsnatuurfotograaf Martin Steenhaut mag zich een jaar lang "European Wildlife Photographer of the Year 2019" noemen. Naast de titel heeft de fotograaf ook de gouden camera als trofee mee naar huis genomen. Zijn winnende zwart-witfoto is gemaakt aan een meer in Zuid-Afrika waar een groep giraffen in de ochtendmist voorbijkwam.
Winnende Foto – Winning Picture © Fotograaf: Martin Steenhaut

Schotenaar en beroepsnatuurfotograaf Martin Steenhaut behaalde zaterdag 16 maart 2019 de prestigieuze titel van ‘European Wildlife Photographer of the Year 2019’ in Innsbruck – Oostenrijk. Daar werd door de FEP, Federation of European Professional Photographers de awardceremonie gehouden met deelnemende beroepsfotografen uit meer dan 27 landen. Voor een Belgische natuurfotograaf is het een hele eer om de gouden camera en deze titel te behalen. Martin Steenhaut haalde eerder al vele internationale prijzen binnen waaronder een wereldwijde 2de plaats op de World Photographic Cup.

De reactie van Martin Steenhaut op deze foto is:

“Ik maakte deze foto tijdens een reis in Zuid-Afrika waar ik plots deze groep giraffen zag lopen, in een een ongelooflijk mooie lichtsituatie. Zoals vaak was het een momentopname want 5 seconden later was het licht en de sfeer weer helemaal anders, zulke momenten moet je grijpen en maken zo’n opnames dan ook uniek. Ik ben heel vereerd dat de jury zo gepakt was door deze foto en ben heel erg blij met deze indrukwekkende onderscheiding. Het zet de natuurfotografie in de kijker er zorgt dat mensen stilstaan bij al het moois dat we op deze planeet moeten bewaren.”

Extra Informatie:

Artikelen van Martin Steenhout op: www.natuurfotografie.nl

Martin Steenhaut – Wildlife photographer: www.martinsnature.com

Federation of European Professional Photographers: www.europeanphotographers.eu

 

 

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: