Menu

Onderdeel van Pixfactory

Melvin Redeker wint British Wildlife Photography Awards 2017

British Wildlife Photography Awards 2017
‘Natural Beauty’ Fotograaf: Melvin Redeker

Melvin Redeker heeft met zijn portret ‘Natural Beauty’ van een jan-van-gent de categorie dierenportretten gewonnen bij de British Wildlife Photography Awards 2017. De grote zeevogel kijkt je indringend aan. Het portret van deze jan-van-gent maakte Melvin op de Shetland eilanden, Schotland. Duizend jan-van-genten nestelen hier op hoge rotswanden die loodrecht uit zee rijzen. De vogels die hier nestelen en elders langs de Britse Noordzee-kust foerageren ook voor de Nederlandse kust.

Het portret van de zeevogel is genomen vanuit een invalshoek die je zelden ziet in vogelfotografie: recht van boven. Met zijn achtergrond als bergbeklimmer kon Redeker zich liggend op een klifrand installeren. Recht naar beneden kijkend had hij uitzicht op een groepje jan-van-genten. Melvin: ‘Ik praatte tegen ze en één van hen keek omhoog, waarbij zijn ronde hoofd met die prachtige blauwe ogen mooi symmetrisch uitkwam tegen zijn witte verenkleed‘.

Alle winnende foto’s van deze grote Britse fotowedstrijd vind je hier.

Eerder dit jaar had Melvin al succes bij de Underwaterphotographer of the Year 2017. De jury kende die prijs toe voor zijn foto waarin hij op de zeebodem letterlijk oog in oog ligt met orka’s in de Noordzee (Britse groothoekcategorie). Het was voor het eerst dat deze machtige roofdieren onderwater in de Noordzee en Britse wateren werden gefotografeerd. De jury bestempelde die foto als ‘baanbrekend voor Britse wateren’.

Melvin Redeker en zijn vrouw Fiona van Doorn (stichting In de Noordzee) realiseren zich dat de Noordzee zwaar ondergewaardeerd is. ‘Wil je de beeldvorming van Nederlanders over de Noordzee veranderen, dan moet je met spectaculaire beelden komen.’ Met hun expedities op de Noordzee richten Redeker en Van Doorn zich onder meer op het maken van dit beeldmateriaal.

Geef een reactie

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u