Menu

Onderdeel van Pixfactory

Met een laptop op vakantie?

De vakantieperiode komt eraan, het moment dat veel mensen de hele wereld overvliegen. Ben je van plan je fotospullen mee te nemen, houd dan de actuele berichtgeving in de gaten en laat je goed informeren door je vliegmaatschappij.

Wat is er aan de hand?

Vorig jaar werd er een aanslag gepleegd op een vlucht, vermoedelijk met een bom in een laptop. Men wil dergelijke mogelijkheden voorkomen door een verbod op laptops in de handbagage. Op dit moment geldt het verbod nog maar op een beperkt aantal vluchten van en naar de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar uitbreiding hiervan ligt op de loer. Reis je naar het Midden-Oosten en van daaruit door naar de VS of de UK, dan heb je al direct met deze regelgeving te maken en mag de laptop niet mee in de handbagage. Het blijft niet bij de laptops alleen, het verbod geldt voor alle elektronica groter dan een smartphone. Hieronder vallen ook camera’s…

Wat te doen?

De elektronica mag nog wel mee in het bagageruim, ook al zijn veiligheidsfunctionarissen hier niet blij mee in verband met brandgevaar van de accu’s. Voorlopig in het bagageruim dus. Zorg ervoor dat je kostbare apparatuur goed verzekerd is. Er wordt niet alleen met bagage gesmeten, ook bestaat het risico op diefstal. Het risico verklein je zoveel mogelijk, door gebruik van speciale koffers, zoals die van Pelican. Met schuimrubber maak je die ‘perfect fit’, waardoor klappen veel beter opgevangen worden. Om je foto’s veilig te stellen, zorg je voor goede back-ups op je vakantielocatie en neem je die wel mee terug in de handbagage. De back-up kan op losse geheugenkaartjes of een kleine externe harde schijf.

Zorg er ook voor dat de gegevens op je laptop geback-upt zijn, maar dan uiteraard thuis. Het alternatief is het aanschaffen van een goedkope laptop om alleen de nodige basishandelingen uit te voeren, zodat je je ‘werkpaard’ gegarandeerd niet kwijt raakt.

Wil je aan boord kunnen werken of je favoriete films kunnen bekijken, kies dan voor een wat grotere smartphone. Zorg er in ieder geval voor dat je er de juiste software en bestanden op hebt staan.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u