Menu

Onderdeel van Pixfactory

Mindshift: rugzakken en tassen voor natuurfotografen

MindShift Gear bestaat uit een groep van toegewijde professionele fotografen en productontwerpers die het behoud en de bescherming van onze natuurlijke hulpbronnen en de planeet ondersteunen.

Opgericht door de makers van Think Tank Photo en conservatie fotograaf Daniel Beltra, is MindShift toegewijd om producten en draagoplossingen te produceren voor iedereen die net als zij hartstochtelijk zijn over het ervaren van de natuur om ons heen. MindShift’s slogan: ‘Engage with nature”, daagt mensen uit om niet alleen betrokken te worden bij outdoor activiteiten, maar om het gesprek aan te gaan over de natuur en onze relatie met de omgeving. MindShift is gespecialiseerd in outdoor draagoplossingen voor foto-en video apparatuur zoals: camerarugzakken, slingbags, filter buidels, snuittassen en andere relevante accessoires. De producten van MindShift zijn allen ontworpen voor, en optimaal afgestemd op, de outdoor liefhebber. Ze bieden een zeer hoog draagcomfort, gecombineerd met talloze praktische features en grote duurzaamheid van de gebruikte materialen. Door een ruim assortiment, in diverse formaten, is er voor iedereen een perfecte oplossing beschikbaar.

Mindshift rugzakken

Natuurfotografen hebben unieke draagoplossingen nodig die capaciteit, duurzaamheid, verstelmogelijkheden en snelle toegang tot de apparatuur combineren. MindShift ontwerpt we rugzakken om aan je persoonlijke behoeften en workflow te voldoen, zodat je je kunt concentreren op fotograferen in plaats van met je spullen te rommelen. Houd je creatieve momentum gaande en neem deel aan de natuur voor die perfecte foto!
Om aan de wensen van verschillende type natuurfotografen te kunnen voldoen, heeft MindShift een aantal totaal verschillende type fotorugzakken ontworpen. Deze bieden ieder een unieke manier van dagelijks gebruik. We stellen de belangrijkste rugzakken en tassen aan je voor:

MindShift Firstlight

De MindShift Firstlight rugzakken zijn wereldwijd de meest comfortabele rugzakken voor het langdurig dragen van veel foto-apparatuur en daarnaast nog tal van andere dagelijkse outdoorzaken in het ruime voorvak. Het draagcomfort is door het op 11 punten verstelbare harnas zeer hoog en geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De hoge weerbestendigheid en handige “pull” ritsen maken het langdurig gebruik onder alle weersomstandigheden mogelijk. De MindShift Firstlight rugzakken zijn leverbaar in 20L, 30L en 40L.

MindShift BackLight

De MindShift BackLight rugzakken zijn een mooi voorbeeld van het streven van MindShift om een oplossing te bieden voor fotografen die snel toegang willen hebben tot hun apparatuur. De camera en objectieven worden snel en veilig via de achterkant uit de rugzak gehaald, als er geen mogelijkheid is om de rugzak op de grond of in het water/sneeuw neer te leggen. De ritsopening aan de achterkant vermindert de hoeveelheid stof,
modder, ijs of andere elementen die in contact kunnen komen met de foto-uitrusting, terwijl het ook het schouderharnas schoon houdt. De 36L uitvoering biedt zelfs ruimte aan een 600mm F/4.0 objectief en in het ruime 11L voorvak past een trui/jas of rantsoen voor een lange veldtrip, en heeft zelfs nog een speciaal vak voor een 15” laptop. De MindShift BackLight rugzakken zijn leverbaar in een 26L en een 36L uitvoering.

MindShift Rotation 180

De MindShift Rotation 180 rugzakken zijn een alternatieve oplossing om snel toegang te krijgen tot je apparatuur. Heb je ooit een geweldige natuurfoto gemist omdat je niet snel genoeg je camera kon pakken? Het 180 graden roterende heupgedeelte van de MindShift Rotation rugzak helpt om snel iedere opname te kunnen maken door de directe toegang tot je camera en objectieven. Met voldoende ruimte voor kledinglagen en een waterzak, helpt deze unieke rugzak om ieder creatief moment, in elke omgeving, vast te leggen. Of je nu een professionele natuurfotograaf bent of gewoon van het buitenleven houdt, met de MindShif Rotation180 ° technologie mis je nooit meer het ultieme moment! De MindShift Rotation 180 rugzakken zijn leverbaar in een 16L, 22L, 34L en een 38L uitvoering.

MindShift Moose Peterson

De MindShift Moose Peterson rugzakken zijn ontwikkeld in samenwerking met de beroemde natuurfotograaf Moose Peterson. Hij ontwikkelde zelf een rugzak die voldoet aan zijn speciale wensen wat betreft vervoer in het vliegtuig en een snelle veilige toegang tot de apparatuur onder alle weersomstandigheden. De originele Moose was speciaal gemaakt voor wild- en safari fotografen, maar andere natuurfotografen waarderen ook
steeds meer de drie afzonderlijk te openen compartimenten. Elk deel is zo ontwikkeld dat het automatisch weer direct dichtvalt na gebruik, zodat stof, vuil en vocht wegblijven van je camerabody en objectieven. De draagriemen zijn weg te vouwen zodat een glad en plat geheel ontstaat voor vervoer in een vliegtuig. De kleinste Moose biedt ruimte voor 1 body met 70-200mm F/2.8, 2 losse bodies met vastbrandpunten erop en twee losse flitsers. De grootste versie biedt plaats aan een body met 600mm F/4.0 erop of een losse body met 800mm.

Lichtgewicht oplossingen

MindShift heeft ook lichtgewicht oplossingen die ideaal zijn voor het dragen van een mirroless camera met een of twee objectieven op een dagtocht in de natuur. Deze rugzakken hebben een gedeelte voor de dagelijkse spullen zoals eten,drinken en kleding en een aparte sectie voor het veilig opbergen van een camera. Van groot naar klein zijn daar de MindShift Ultralight Dual rugzakken in 36L, 25L en 16L. De zeer slanke en fraaie
MindShift Sidepath heeft net als de Backlight een toegang via de rug en biedt met zijn 14L ruimte aan dagelijkse zaken en een mirrorless body met twee zoomobjectieven of een DSLR met een standaardzoom of twee primes.

MindShift Photocross slingbags

Tot slot heeft MindShift ook zeer prettig te dragen en spatwaterdichte slingbags, de

MindShift Photocross 10 en 13. Deze hebben, dankzij de zeer brede draagriem, een hoog draagcomfort, en door de “T” gripjes op de ritsen zijn ze ook met koude handen of handschoenen aan makkelijk te openen en sluiten. De onderkant is extra verstevigd en waterdicht en er is ruimte voor niet alleen camera en objectieven, maar ook een tablet en
talloze andere zaken. Aan de buitenkant is een vak voor een 1 L waterfles en een statief/ wandelstok.

MindShift Filter Hive en Filter Nest

De MindShift Filter Hive en Filter Nest zijn de ideale oplossing voor iedere landschap,-seascape- en astrofotograaf. Deze compacte en duurzame tasjes zijn speciaal ontworpen voor het opbergen van vierkante en ronde filters. In de Filter Hive past ook de filterhouder zelf in de tas en het geheel kan zo aan je statief gehangen worden voor snel gebruik.

Meer weten over MindShift rugzakken en tassen?

Als je na het lezen van het bovenstaande net zo enthousiast geworden bent als wij over de natuurfotografie draagoplossingen van MindShift, dan kun je altijd rechtstreeks in contact komen met onze experts voor een aankoopadvies via onze Transcontinenta helpdesk. Je kunt natuurlijk ook voor technische informatie de website van MindShift bezoeken of je download hier de meest recente MindShift brochure met een overzicht van alle hier vermelde MindShift producten.