Menu

Onderdeel van Pixfactory

Ontvang van 1 t/m 14 juli bij aanschaf van de set Combideal Fotografiegidsen, fotografiegidsen over toffe macro-onderwerpen, de online cursus Macrofotografie hulpmiddelen, t.w.v. € 29,90 cadeau.

Mis het Lowland Photo Festival niet!

Het enige internationale natuurfotografiefestival van de Lage Landen is terug! Eindelijk kan je op 10 & 11 december weer heerlijk lang onderuitzakken bij de heerlijkste natuurbeelden. Het belooft een on-ver-ge-te-lij-ke editie te worden: niet minder dan 4 klasbakken van National Geographic wisten we te strikken! Waaronder ééntje die al bijna 10 jaar bovenaan ons verlanglijstje prijkt...
Troublemaker. Fotograaf: Stefano Unterthiner

Versier eens een National Geographic-fotograaf

Januari 2014. We nodigen de wereldvermaarde Italiaanse National Geographic-fotograaf Stefano Unterthiner uit om een lezing te geven tijdens het Lowland Photo Festival. Een vriendelijke ‘njet’ wegens véél te veel aanvragen voor lezingen wereldwijd en zo amper nog tijd voor waar zijn hart ligt: de wilde natuur intrekken om een verhaal te vertellen met zijn camera. Begrijpelijk.
Maar we versagen niet en na 9 (!) jaar van aandringen en net op het moment dat we zwaar beginnen te betwijfelen of de man wel effectief bestaat, klinkt het ineens: ‘I’ll have to say yes, or you keep me ging for the next nine years :)’… Oldskool koppigheid, het loont!

Dat we de arme Italiaan bijna een decennium lang gestalkt hebben, zegt niet alleen veel over onze onverzettelijkheid maar vooral alles over zijn onwaarschijnlijke kwaliteiten als natuurfotograaf. Met een rijkgevulde carrière van dik 25 jaar op de teller kan deze National Geographic-fotograaf putten uit een onwaarschijnlijke schat aan overheerlijke beelden die zelfs de meest kritische toeschouwer versteld zal doen staan.

Internationaal weerklinkt de naam van National Geographic-fotograaf Stefano Unterthiner vandaag als een klok. Daar hebben zijn talloze publicaties in wereldvermaarde magazines alles mee te maken, net zoals zijn ontelbare winnende beelden in de meest prestigieuze wedstrijden zoals de BBC Wildlife Photographer of the Year waar hij al meermaals in de prijzen viel.

A wild-life

Zet je op zaterdag 10 december schrap voor zijn wervelende lezing ‘On assignment. A wild-life’! Je beleeft zijn immense carrière in vogelvlucht wanneer Stefano jou vertelt over zijn tochten en avonturen in de verste uithoeken van de wereld! Hij doet ook uit de doeken wat het betekent om ‘on assigment’ te zijn voor National Geographic: van de allereerste opdracht tot de meest tot de verbeelding sprekende opdrachten van zijn lange carrière.

Goed voor een uitzonderlijke selectie van waanzinnige beelden, verhalen en videofragmenten! Afsluiten doet hij met het even spannende als passionele relaas van zijn laatste project ‘A different world’ waarbij hij niet minder dan een jaar lang in Svalbard verbleef. Een uniek project boordevol uitzonderlijke ontmoetingen tegen de achtergrond van telkens weer een ander seizoen.

Stefano Unterthiner. Wedden dat je na zijn passage op het Lowland Photo Festival je zijn naam voor altijd zal blijven herinneren? Leuk om weten: zijn naam prijkt al jarenlang bovenaan het wenslijstje voor het Lowland Photo Festival van talloze bekende natuurfotografen uit de Lage Landen. Op eenzame hoogte, naast die van die andere levende legende; de Franse natuurfotograaf Vincent Munier. Need we say more…

Doe de struisvogel

Europese National Geographic-natuurfotografen met dik 25 jaar carrière op de teller – en die dus kunnen uitpakken met een verbluffend portfolio: ze zijn écht wel op één hand te tellen!

Stefano Unterthiner is er één van, maar ook oude rotten in het vak Andrew Parkinson (GB) en Klaus Nigge (DE) staan te popelen om jou tijdens het Lowland Photo Festival alle hoeken van de wereld te laten zien! Reikhalzend uitkijken doen we nu al naar de beloofde struisvogel-act tijdens de lezing van Klaus Nigge, maar evenzeer naar de rasechte storytelling van Andrew Parkinson die het ijzingwekkende relaas brengt van de sneeuwhazen op de barre vlaktes van Schotland.

Maar ook de jonge garde National Geographic-fotografen tekent present tijdens het Lowland Photo Festival! Zo hapte de razend getalenteerde Javier Aznar (ES) eindelijk toe! Conservation photography van de bovenste plank? Javier schotelt het jou met veel passie voor tijdens zijn lezing ‘Rainforest Souls’. Laat je meevoeren tussen het gebladerte en de lagunes van het ongerepte en fascinerende Yasuni National Park in Ecuador!

Duitse wonderboys

Beslist niet te missen, is het ook jonge duo Jan Leßmann & Hermann Hirsch (DE).

Anders dan de doorsnee twintiger, crashen ze om 4 uur ‘s ochtends niet na een zwaar feestje maar springen ze monter op de fiets om te gaan fotograferen.
En dat loont want nu al zie je hun beelden opduiken in talloze internationale fotografiewedstrijden, magazines en kunstgalerijen. Bovendien worden ze door gerenommeerde natuurfotografen bejubeld omwille van hun creatieve en opvallend minimalistische stijl. Hoe onconventioneel deze spitsbroeders kijken? Je ontdekt het tijdens hun magische lezing ‘Scotland. A winter journey’!

Ook wie houdt van pure, authentieke en mysterieuze wildlife-fotografie zit gebeiteld tijdens de lezing van Joël Brunet (FR) die de Franse Jura zijn achtertuin mag noemen. Hij trekt dan ook een flink blik burlende edelherten, gracieuze reëen, dassen en wilde katten open. Kers op de taart zijn evenwel zijn unieke en intrigerende ontmoetingen met het spook van het bos; de lynx!

Talent uit de Lage Landen

Uiteraard treden tijdens het Lowland Photo Festival niet alleen de internationale allrounders met tonnen métier en passie voor het voetlicht, maar evenzeer het gevestigde én aanstormende talent van de Nederlandse en Belgische natuurfotografen. De line-up per dag, die ontdek je op onze website!

Op zaterdagavond doen we er trouwens ook de exclusieve avant-première van de Vlaamse versie van de heerlijke natuurfilm WOLF bovenop! Pas in maart 2023 in de Vlaamse bioscopen, maar nu al te bewonderen tijdens het Lowland Photo Festival!

Op zaterdag kan je tijdens de middagpauze ook nog de feestelijke bekendmaking bijwonen van de finalisten van de Lowland Photo Contest 2022. De exposities van alle finalisten kan je overigens ook helemaal gratis bewonderen. Want een weekend lang is het cultuurcentrum Ter Dilft gevuld met tal van exposities, goed voor honderden heerlijke natuurbeelden! Gezellig rondkuieren kan dan weer op onze natuur- en fotografiebeurs waar je niet alleen het nieuwste fotografiemateriaal en de laatste reisbestemmingen ontdekt, maar waar je vast ook fotomaatjes ontmoet. Want ook dat is het Lowland Photo Festival: heerlijk bijpraten met andere natuurfotografen in onze gezellige bar!

Bestel vandaag nog jouw tickets voor het Lowland Photo Festival op 10 & 11 december! Geloof ons nu maar, dit wordt zonder enige twijfel een editie waar nog héél erg lang over nagepraat zal worden. En die wil je beslist niet missen, toch?

www.landschapvzw.be/lowland
www.instagram.com/lowlandphotofestival/

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: