Menu

Onderdeel van Pixfactory

Nat Geo waardige foto op canvas. Komend vanuit je achtertuin.

Laten we eerlijk zijn - er is nauwelijks iets inspirerender dan het idee om een professionele natuurfotograaf te worden. Wakker worden met de eerste zonnestralen, het gouden uur over de savanne vastleggen, of ergens in de Noordpool een roedel wolven achtervolgen - het is een spannend avontuur, levensstijl en beroep in één.

Gezien de benodigde middelen, zal dit scenario voor de meesten van ons waarschijnlijk een onderwerp van dagdromen blijven. Onder hen zeer prominent aanwezig – vrije tijd. Maar is er geen manier om dit te omzeilen? Experts in het afdrukken van foto’s van BesteCanvas.nl zijn hier om een paar ingenieuze omwegen te onthullen.

Begin bescheiden

Als je ooit geprobeerd hebt om een fotoshoot in het wild uit te voeren, dan weet je waarschijnlijk dat het ver verwijderd is van wat je als een eenvoudige onderneming zou omschrijven. Om een van de hierboven genoemde scenario’s vast te leggen, kan het nodig zijn om uren achter elkaar geduldig te zitten wachten, zonder enige garantie dat het moment waarvoor je bent gekomen, daadwerkelijk te begroeten. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je om te beginnen nog op de plek moet zien te komen.

Ondertussen brengt het nemen van foto’s van wilde dieren een aantal risico’s met zich mee, waarvan je je waarschijnlijk al bewust bent. Hint – we hebben het over werkelijke gezondheidsrisico’s in plaats van milde ongemakken. Maar hoe kun je je dan überhaupt met natuurfotografie bezighouden? Het antwoord is simpel. Je begint door de lat iets te verlagen.

Probeer vanuit een ander perspectief naar je lokale omgeving te kijken

Om de meest iconische voorbeelden van natuurfotografie te bekijken, hoef je niet naar de plaatsen te gaan waar deze foto’s zijn bedacht. Om te beginnen overweeg dan om een camera te nemen en buiten je kamer te stappen. Bij voorkeur met een idee van wat je visueel wilt bereiken.

Heb je een huisdier? Geweldig! Het vastleggen van zijn interactie met de omringende flora en fauna opent een hele nieuwe ruimte voor creatief experimenteren. Is je kat aan het genieten na een periode van zware regen? Goed, neem het ter interpretatie voor het thema van de grote kat. Er is geen reden om te denken dat een canvas foto met de neus van je kat in een bloem op de een of andere manier minder nobel is dan een cheetah met uitzicht op een potentieel jachtveld.

Over de camera

Het is geen geheim dat een deel van het beroep moet worden gezocht in het gebruik van hoogwaardige fotoapparatuur. Telelenzen, de meest up-to-date camera’s op de markt – een echte natuurfotograaf is meestal tot de tanden bewapend. Moet je het patroon volgen? Nee, eigenlijk niet. Je kunt zelfs met een gewone smartphonecamera ver komen.

Aangezien de meest recente smartphone-modellen op de markt uitgerust zijn met camera’s, die vrijwel vergelijkbaar zijn met enkele DSLR’s van topkwaliteit van slechts een paar jaar geleden, is de noodzaak voor een hoogwaardige gadget aanzienlijk verminderd. Het is natuurlijk een heel ander ding, als je van plan bent om dit verder te laten gaan dan een hobby.

In combinatie met een smartphone-lenskit (voor vrijwel ieder smartphone-model die er bestaat beschikbaar), wordt je apparaat een onstuitbare kracht, klaar om epische macro’s, close-ups en zelfs complete landschapsfoto’s te maken. Je hoeft niet ver te zoeken, LIEQI en APEXEL kunnen in alle benodigde tools voorzien en zijn voor niet meer dan $ 20 op Amazon beschikbaar.

Over de afdrukken

Tot slot hebben je foto’s een goede basis voor expositiedoeleinden nodig. Onderschat nooit het belang hiervan, er is een levensgroot verschil tussen een foto die op een gewone poster wordt afgedrukt of een afbeelding die wordt nagemaakt als een canvasfoto van kwaliteit of een afbeelding op aluminium. BesteCanvas.nl heeft dit keer op keer bewezen gezien.

Het is geen geheim dat een slimme keuze van het afdrukformaat het algemene gevoel en uiterlijk van de foto volledig kan veranderen. Wat eruit ziet als een licht aantrekkelijke grasspriet, kan direct de galerijwaardige uitstraling krijgen (degene die je waarschijnlijk beoogt) wanneer deze eenmaal is afgedrukt en met een passend kader is uitgerust of bedekt is met een stralend blad van acrylglas.

Kortom: met het afdrukken van je foto op de juiste basis heb je al ongeveer de helft gewonnen. Of het nu het eerder genoemde katje is, een vlinder die op een bloemblad van de middagzon geniet of ochtendmist die boven een veld zweeft, het afdrukken is een ga-naar-optie om de presentatie te krijgen die je in zoveel tentoonstellingen met een natuurfotografie-thema hebt gezien.

Is je fotoshoot al gepland? Of misschien heb je al een map met kant-en-klare afbeeldingen van de laatste fotoshoot? Ga naar BesteCanvas.nl en gebruik de code NATUURFOTOCANVA om je nieuwe canvasafdrukken met een KORTING van 15% te kopen.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: