Menu

Onderdeel van Pixfactory

Nationale tuinvlindertelling 2022

Geaderd witje
Geaderd witje in het zachte ochtendlicht. Fotograaf: Yvon van der Laan

In de maand juli vindt in Nederland altijd de jaarlijkse nationale tuinvlindertelling plaats. Tel je dit jaar ook mee? Het is niet alleen heel erg leuk om te doen en om de insecten in je tuin beter te leren kennen, maar het levert ook belangrijke informatie op over de vlinderstand in Nederland.

Waarom de nationale tuinvlindertelling

Met heel veel insecten, waaronder bijen en vlinders, gaat het niet goed. Deze ontwikkeling is zorgelijk, want insecten zijn erg belangrijk voor onze natuur. Door middel van de jaarlijkse nationale tuinvlindertelling ontstaat een beter beeld van de stand van zaken van de natuur. De informatie die met de telling verzameld wordt, wordt gebruikt om de vlinders beter te beschermen.

Wanneer en doorgeven telling

In Nederland vindt de nationale tuinvlindertelling plaats van vrijdag 15 juni tot en met zondag 17 juli 2022. De telling wordt georganiseerd door de Vlinderstichting.

Meer informatie

Op de site van de Vlinderstichting vind je meer informatie over hoe de telling in zijn werk gaat en informatie waarmee je snel en eenvoudig alle vlinders die je in jouw tuin tegen bent gekomen door kunt geven. Hiernaast vind je op de site handige tips over hoe en wanneer je het beste vlinders kunt spotten, welke planten in jouw tuin geschikt zijn voor vlinders en hoe je vlinders naar jouw tuin lokt. Tevens kun je op de site een handige herkenningskaart downloaden.

Je resultaten van de nationale tuinvlindertelling doorgeven

In Nederland kun je de telling doorgeven via de site van de Vlinderstichting.

Tot slot

Tot slot: nog even belangrijk om te weten. Tel je tijdens jouw telmoment geen vlinders in je tuin? Ook dan is het belangrijk dit door te geven. Deze informatie wordt namelijk ook gebruikt om de stand van zaken zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Geef een reactie

Eén reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u