Menu

Onderdeel van Pixfactory

Natuurfotografie agenda februari – maart

Nog steeds moeten veel activiteiten, exposities en dergelijke afgelast of uitgesteld worden in verband met de coronamaatregelen, maar dat neemt niet weg dat er nog genoeg te doen en te beleven valt. We kunnen natuurlijk nog op pad met de camera of bijvoorbeeld deelnemen aan fotowedstrijden, webinars of events.
Schotse beauty in de Nederlandse sneeuw. Fotograaf: Yvon van der Laan

In deze agenda vind je verschillende tips voor de maanden februari en maart over astronomische verschijnselen, fotowedstrijden en webinars. Ook vind je informatie over workshops en lopende exposities waarvan sommige misschien te zijner tijd weer bezocht kunnen worden.

Let op: blijf ook de komende tijd de coronamaatregelen in de gaten houden. Op dit moment zijn bijvoorbeeld veel workshops afgelast en zijn veel expositielocaties gesloten. Kijk daarom altijd even op de site van de desbetreffende organisatie of de expositie of de workshop doorgaat.

Te bezichtigen natuurfotografie exposities

 • Kwetsbare natuur – VNF-Friesland
  Foto-expositie van de Vereniging Natuurfotografen Friesland.
  De expositie loopt van 13 december 2020 – 7 maart 2021 in het Museum Heerenveen.
  Kwetsbare natuur – Museum Heerenveen
 • De Groene Camera 2020
  Foto-expositie met de winnaars van de Groene Camera 2020.
  Te zien vanaf 27 september 2020 – zondag 6 juni 2021 in het Museon te Den Haag.
  De Groene Camera – Museon
 • Comedy wildlife photography awards
  Fototentoonstelling te zien tot en met mei 2021 in het Natuurmuseum Brabant.
  Comedy wildlife photography – Natuurmuseum Brabant
 • Natuurlijk Drenthe – gezamenlijke expositie van VNF-Friesland en VNF Drenthe
  Foto-expositie van de verenigingen Natuurfotografen Friesland en Natuurfotografen Drenthe
  De expositie loopt van 4 februari 2021 – 30 april 2021 in Wooncentrum Valkenstede te Hoogeveen.
  Valkenstede

 

Winnaar ‘Geleedpotigen en ongewervelden’ bij de Groene Camera 2020. Fotograaf: Chris Ruijter

Workshops

Natuurfotografie.nl organiseert verschillende natuurfotografie workshops door het hele land. Helaas zijn alle geplande workshops in verband met de coronamaatregelen afgelast tot 2 maart a.s. Wellicht kunnen bepaalde workshops vanaf maart weer opgestart worden. Houd daarom onze workshoppagina, natuurfotoworkshops, in de gaten voor meer nieuws. Wil je graag via de email geïnformeerd worden wanneer de workshops weer starten, vul dan je emailadres in bovenaan de pagina natuurfotoworkshops. Je ontvangt dan automatisch bericht zodra de workshops weer opstarten.

Webinars

Ook de komende tijd verzorgen wij regelmatig inspirerende natuurfotografie webinars. De webinars zijn kosteloos, praktisch en inspirerend en gaan over uiteenlopende onderwerpen. Meer informatie over de webinars en de links om je in te schrijven vind je op de pagina: natuurfotografie webinars.

Events

In het weekend van 20 en 21 maart vindt PiXperience Springtime plaats. PiXperience Springtime staat in het teken van voorjaarsfotografie en biedt tientallen praktische en inspirerende sessies. Je kunt kiezen uit 7 verschillende programma’s, tientallen presentaties, live-sessies, seminars en masterclasses.

Meer informatie en de link om je aan te melden: PiXperience Springtime.

PiXperience Springtime.

Fotowedstrijden

We hebben weer een aantal aansprekende natuurfotografie wedstrijden voor jou geselecteerd. Hieronder vind je onze tips voor interessante wedstrijden.

 • Photo challenge Natuurfotografie “FOTO MET EEN VERHAAL”
  De periodieke photo challenge van Natuurfotografie.nl heeft deze keer het thema “Foto met een verhaal”.
  Alle foto’s die je inzendt voor deze challenge moeten zijn gemaakt vanaf 1 januari 2019 tot en met zondag 21 maart 2021.
  De inzendtermijn sluit op zondag 21 maart 2021.
  Klik hier om mee te doen met de Photo Challenge Symmetrie.
 • Bird Photographer of the Year 2021
  Deze Engelse fotowedstrijd, van een erg hoog niveau, is bedoeld voor vogelfotografen. Er zijn verschillende categorieën waaronder portretten, vogels in hun omgeving, detailopnames, vluchtfoto’s, zwart-wit, stadsvogels, creatieve opnames en een portfolio award.
  Inzenden kan tot 15 februari 2021.
  Bird Photographer of the Year 2021
 • Groene Camera 2021
  Dé fotowedstrijd voor natuurfotografen uit Nederland en België. De wedstrijd heeft drie onderdelen namelijk: 1. Natuurfotograaf van het jaar, 2. Natuurfoto van het jaar en 3. Natuurfotografietalent van het jaar. Voor de natuurfoto van het jaar zijn er 7 categorieën, namelijk: landschappen, dieren, vogels, geleedpotigen en ongewervelden, planten en paddenstoelen, abstract en zwart-wit.
  Inzenden van maximaal 15 foto’s is mogelijk tot 15 februari 2021.
  Klik hier om mee te doen met de Groene Camera 2021
 • Europäischer Naturfotograf des Jahres
  Deze fotowedstrijd is een belangrijke, zeer hoog aangeschreven wedstrijd voor natuurfotografen die wordt georganiseerd door de GDT. Vorig jaar heeft Jasper Doest de eerste prijs gewonnen. Je kunt maximaal 20 foto’s inzenden te verdelen over 8 categorieën. Daarnaast kun je ook een portfolio (8-10 foto’s) inzenden.
  De uiterste inzenddatum is 1 maart 2021
  Klik hier om mee te doen aan de Europäischer Naturfotograf des Jahres
Fotowedstrijd: de Groene Camera 2021.

Wekelijkse foto challenges

Wekelijks organiseren wij op Facebook en Instagram weekchallenges met wisselende thema’s of onderwerpen. Lijkt het je leuk om eens mee te doen kijk dan op onze Instagram- of Facebookpagina’s.

Astronomische verschijnselen

 • Zaterdag 27 februari: volle maan
 • Zaterdag 13 maart: nieuwe maan
 • Zondag 28 maart: volle maan
 • Op zondag 28 maart gaat de zomertijd in. De klok wordt in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart een uur vooruit gezet.

Wil je graag fotografie inspiratie voor de maand februari, kijk dan ook eens in de natuurfotografie kalender van februari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: