Menu

Onderdeel van Pixfactory

Natuurfotografie agenda januari – februari

Helaas staan veel activiteiten op dit moment 'op een laag pitje', maar desondanks hebben we weer verschillende leuke dingen gevonden om te ondernemen, aan mee te doen of te bekijken. In deze kalender tref je onze tips aan voor natuurfotografie exposities, wedstrijden, workshops, webinars en astronomische verschijnselen. Kortom…. er is ook de komende periode weer genoeg te doen en te beleven.
Exmoor pony, dik in de wintervacht, in het vroege ochtendlicht. Fotograaf: Yvon van der Laan

Let op: blijf de coronamaatregelen in de gaten houden. Wellicht worden de maatregelen deze maand bijgesteld en kunnen bepaalde activiteiten weer doorgaan. Op dit moment zijn bijvoorbeeld alle expositielocaties gesloten. Ook zijn de meeste workshops en evenementen afgelast. Kijk daarom altijd even op de site van de desbetreffende organisatie of het evenement, de expositie of de workshop doorgaat.

Te bezichtigen natuurfotografie exposities

Exmoor pony in het vroege ochtendlicht. Met de dikke wintervacht is deze pony klaar voor de winter. Fotograaf: Yvon van der Laan

Workshops

Natuurfotografie.nl organiseert verschillende natuurfotografie workshops door het hele land. Helaas zijn alle geplande workshops in verband met de coronamaatregelen afgelast tot 1 februari a.s. Wellicht kunnen bepaalde workshops vanaf februari opgestart worden. Houd daarom onze workshoppagina, Natuurfotoworkshops, in de gaten voor meer nieuws. Wil je graag via de email geïnformeerd worden wanneer de workshops weer starten, vul dan je emailadres in bovenaan deze pagina. Je ontvangt dan automatisch bericht zodra de workshops weer opstarten.

Webinars

Ook de komende maanden verzorgen we weer regelmatig inspirerende natuurfotografie webinars. De webinars zijn praktisch en inspirerend en gaan over uiteenlopende onderwerpen. Meer informatie vind je op deze pagina.

Fotowedstrijden

Wil je graag deelnemen aan aansprekende natuurfotografie wedstrijden? Hieronder vind je onze tips voor interessante wedstrijden.

 • Photo challenge Natuurfotografie “SYMMETRIE”
  De periodieke photo challenge van Natuurfotografie.nl heeft deze keer het thema “Symmetrie”.
  Alle foto’s die je inzendt voor deze challenge moeten zijn gemaakt vanaf 1 januari 2019 tot en met zondag 24 januari 2021.
  De inzendtermijn sluit op zondag 24 januari 2021.
  Klik hier om mee te doen met de photo challenge Symmetrie.
 • Bird Photographer of the Year 2021
  Deze Engelse fotowedstrijd, van een erg hoog niveau, is bedoeld voor vogelfotografen. Er zijn verschillende categorieën waaronder portretten, vogels in hun omgeving, detailopnames, vluchtfoto’s, zwart-wit, stadsvogels, creatieve opnames en een portfolio award.
  Inzenden kan tot 15 februari 2021.
  Bird Photographer of the Year 2021
 • Groene Camera 2021
  Dé fotowedstrijd voor natuurfotografen uit Nederland en België. De wedstrijd heeft drie onderdelen namelijk: 1. Natuurfotograaf van het jaar, 2. Natuurfoto van het jaar en 3. Natuurfotografietalent van het jaar. Voor de natuurfoto van het jaar zijn er 7 categorieën, namelijk: landschappen, dieren, vogels, geleedpotigen en ongewervelden, planten en paddenstoelen, abstract en zwart-wit.
  Inzenden van maximaal 15 foto’s is mogelijk tot 15 februari 2021.
  Klik hier om mee te doen met de Groene Camera 2021.
 • Siena International Photo Awards 2021
  Een grote internationale fotowedstrijd met een hoog niveau. Voor natuurfotografen zijn de volgende categorieën interessant: The Beauty of Nature, Animals in their Environment en mogelijk ook Documentary & Photojournalism.
  Inzenden is mogelijk tot 10 januari 2021.
  Klik hier om mee te doen met de Siena International Photo Awards 2021.
Winnaar Photo Challenge “Mysterieus”. Metagegevens: NIKON D800 met 24-105 @ 42 mm; 1/125 sec bij f 10.0: ISO 400. Fotograaf: Jacob Carl Pauw

Vind je het leuk om mee te doen aan weekchallenges kijk dan eens op onze Instagram- of Facebookpagina’s.

Astronomische verschijnselen

 • Donderdag 28 januari: volle maan
 • Zaterdag 27 februari: volle maan

Wil je graag fotografie inspiratie voor de maand januari, kijk dan ook eens in de natuurfotografiekalender van januari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: