HOME < ACTUEEL < ACTUEEL
Actueel

Natuurfotografie agenda juli – augustus 2021

De natuurfotografie agenda juli – augustus 2021 staat weer vol met ideeën en tips. Ben je benieuwd welke aansprekende natuurfotografiewedstrijden er de komende tijd zijn, wil je deelnemen aan wekelijkse challenges, natuurfotografiewebinars, natuurfotografieworkshops of een evenement of tentoonstelling bezoeken? Kijk dan snel in de agenda welke ideeën wij voor jou verzameld hebben.

natuurfotografie agenda
Het lantaarntje; 'juffertje in het groen'. Fotograaf: Yvon van der Laan

De coronamaatregelen zijn verder versoepeld en de meeste expositielocaties hebben de deuren weer geopend. Op dit moment zijn de locaties van de exposities die wij hebben opgenomen in de natuurfotografie agenda juli – augustus 2021 allemaal geopend. Ondanks dat blijft het wel raadzaam altijd even de website van de desbetreffende organisatie te raadplegen voor de regels, openingstijden en laatste stand van zaken.

Te bezichtigen natuurfotografie exposities

 • Kwetsbare natuur – VNF-Friesland

De einddatum van de foto-expositie Kwetsbare natuur van de Vereniging Natuurfotografen Friesland is verlengd. In verband daarmee loopt de expositie nu van 13 december 2020 tot en met 29 augustus 2021 in het Museum Heerenveen. Meer informatie is te vinden op: Kwetsbare natuur – Museum Heerenveen.

 • National Geographic Spectacle

National Geographic Spectacle is een fototentoonstelling met een verzameling onvergetelijke beelden van onze bijzondere planeet. Deze tentoonstelling loopt van 1 mei 2021 – 30 januari 2022 in het Museon te Den Haag. Meer informatie vind je op: National Geographic Spectacle – Museon.

Kwetsbare natuur. Fotograaf: Gert Buter

Workshops

De natuurfotografieworkshops die Natuurfotografie.nl over het hele land organiseert zijn weer van start gegaan. Veel van deze workshops zijn inmiddels volgeboekt. In de natuurfotografie agenda juli – augustus 2021 hebben we de last minute workshops van juli en vroeg augustus opgenomen waar nog enkele plekjes vrij zijn.

 • Krijg controle over het licht bij macrofotografie

Deze workshop vindt plaats op zondag 1 augustus van 08.00 tot 12.00 uur. De locatie is De Leijgraaf en de workshopleider is Bjorn van Lieshout.

 • Een eigen kijk

Deze workshop vindt onder leiding van Ernst Kremers plaats op zondag 18 juli van 09.00 tot 15.00 uur bij het Wekeromse Zand.

 • Summerschool (4 cursusdagen)

De Summerschool vindt plaats op maandag 26 juli, dinsdag 27 juli, woensdag 28 juli en donderdag 29 juli van 09.00 – 14.00 uur. De workshopleider is Ernst Kremers. Locatie: meerdere locaties omgeving Veluwe.

 • Vossenfotografie in de avond

Vossen kun je fotograferen op donderdag 22 juli van 16.00 – 20.00 uur in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De workshopleider is Inge van der Wulp.

 • Natuurfotografie Amsterdamse Waterleidingduinen

Deze workshop vindt plaats op zaterdag 7 augustus van 08.30 – 12.30 uur in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De workshopleider is Inge van der Wulp.

Wil je meer weten over de workshops? Kijk dan snel even op onze workshop pagina, Natuurfotoworkshop.nl, voor meer nieuws.

Naast gewone workshops organiseren wij ook meerdaagse ‘summerschool’ cursussen. Fotograaf: Ernst Kremers

Webinars

Ook de komende tijd verzorgen we verschillende webinars. Voor de maand juli staan alvast de volgende inspirerende, kosteloze webinars gepland:

 • Op 6 en 8 juli 2021 om 19.30 uur

Webinar: “Alles over macrofotografie…”. Dit webinar wordt verzorgd door Johan van der Wielen.

Op de pagina natuurfotografie webinars vind je meer informatie over de webinars en links om je in te schrijven.

Gebruik van licht in de macrofotografie. Fotograaf: Jan Linskens

Fotowedstrijden

We hebben weer verschillende aansprekende natuurfotografiewedstrijden voor je gevonden. Een selectie vind je hieronder.

 • Photo challenge Natuurfotografie “FROM DUSK TILL DAWN”

De periodieke photo challenge van Natuurfotografie.nl heeft deze keer het thema ‘From dusk till dawn’. Het themablok van Natuurfotografie Magazine neemt je mee van het laatste schemerlicht van het blauwe uurtje naar de nachtelijke duisternis. Deze Photo Challenge sluit daar op aan. We zijn op zoek naar dat magische, weinige licht. Het onderwerp is aan jou, zolang de foto maar gemaakt is in de periode ruim na zonsondergang tot ruim voor zonsopkomst. Verras ons en win mooie prijzen. Je mag maximaal 3 foto’s insturen. De foto’s die je inzendt voor deze Photo Challenge moeten daadwerkelijk gemaakt zijn tussen 1 januari 2019 tot en met zondag 25 juli 2021. Oudere foto’s uit het archief mogen dus niet meedoen. Insturen kan tot en met zondag 25 juli 2021. Klik hier voor meer informatie over en om mee te doen aan de Photo Challenge ‘From dusk till dawn’.

 • NPOTY 2021

De NPOTY 2021 is een Nederlandse wedstrijd voor natuurfotografie met een erg hoog niveau. Alhoewel er veel fotografen van verschillende nationaliteiten meedoen, moet je je daar niet door laten afschrikken. Gewoon mee doen dus! De uiterste inzenddatum is verlengd tot 18 juli 2021. Je kunt je aanmelden via de link: NPOTY.

 • Photo Contest van het Festival International Nature Namur

Nature Namur Photo Contest is een jaarlijkse fotowedstrijd met verschillende categorieën. Je kunt foto’s voor deze wedstrijd inzenden tot 15 augustus 2021. Je kunt je aanmelden kan via de link: Festivalnaturenamur.

 • International Photography Awards

De wedstrijd International Photography Awards is een wedstrijd met veel categorieën waaronder de categorie natuur. De sluitingsdatum van deze wedstrijd is 21 juli. Je kunt je aanmelden via de link: Photoawards.

Tweede prijs Photo Challenge ‘Foto met een verhaal’. Metagegevens: FUJIFILM X-T2 met 100-400 @ 400 mm; 1/550 sec bij f 5,6 ISO 1600. Fotograaf: Piet Blokland

Wekelijkse natuurfotografie challenges

Iedere week organiseren we zowel op facebook als op Instagram foto challenges. Wil je graag deelnemen aan een van deze challenges, kijk dan voor meer informatie eens op onze Facebook of Instagram pagina. Wordt jouw foto bij een van deze challenges gekozen als weekwinnaar, dan wordt jouw foto geplaatst bij de bekendmaking op Facebook of Instagram. Hiernaast maak je kans dat jouw foto in ons magazine komt te staan.

Astronomische verschijnselen

 • Zaterdag 24 juli: volle maan
 • Vrijdag 30 juli: meteorenzwerm Alfa-Capricorniden. Je kunt vanaf een donkere plek meer vallende sterren zien dan normaal.
 • Donderdag 12 augustus: meteorenzwerm Perseïden. Vanaf een donkere plek kun je tientallen meteoren per uur zien (met name in de tweede helft van de nacht).
 • Zondag 22 augustus: volle maan

Wil je graag meer natuurfotografie inspiratie voor de maand juli? In onze natuurfotografiekalender vind je allerlei ideeën: natuurfotografie kalender van juli 2021.

 

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *