Menu

Onderdeel van Pixfactory

Natuurfotografie expositie ‘Mars’

Beeld expositie 'Mars'
Een van de foto’s uit de expositie ‘Mars’ van Rob Blanken. Fotograaf: Rob Blanken
De natuurfotografie expositie ‘Mars’ van Rob Blanken vindt plaats van 10 september tot en met 10 december 2021. Tijdens deze expositie zijn foto’s van het project ‘Mars’ te bezichtigen in de centrale hal van het gemeentehuis van de gemeente Achtkarspelen te Buitenpost.

Rob Blanken, natuurfotograaf uit Veenwouden

Rob maakt zich net als menig ander ernstig zorgen over de toestand van onze natuur en de Aarde. In deze tentoonstelling genaamd ‘Mars’ spreekt hij zich uit over de kleurenrijkdom van de Aarde, tegelijkertijd verwijzend naar de Rode Planeet in ons zonnestelsel waarvan vermoed wordt dat daar mogelijk eens leven was. Op Mars was water en er is ook een atmosfeer aanwezig. Die atmosfeer is erg ijl, maar is in het verleden dikker geweest. Onder andere door uitstoot van CO2 en methaan is die atmosfeer aangetast en is leven daar inmiddels onmogelijk. Nu is het doods en stil op Mars. Zal ook de Aarde eens dit lot beschoren zijn? En is dat dan onze eigen schuld? (bron: vanplan)

Mars

De kleurrijke foto’s die Rob in de expositie laat zien, zijn vernoemd naar geografische plekken op Mars, maar uiteraard zijn de foto’s niet daar genomen. De vertoonde foto’s zijn gemaakt in Drenthe waar in bepaalde regio’s ijzerrijk kwelwater opborrelt. Het ijzer uit het kwelwater gaat ‘roesten’ als het in aanraking komt met zuurstof uit de lucht. Op het wateroppervlak van kwelwater zie je vaak een prachtige kleurrijke laag, gevormd door vliesjes van de de ijzerbacterie, ontstaan. De foto’s in de expositie zijn foto’s van deze kleurrijke laag.

Meer informatie

De natuurfotografie expositie ‘Mars’ is te bezoeken tijdens reguliere openingstijden van het gemeentehuis op de maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.30 uur. De toegang tot de expositie is gratis.

Meer informatie over de expositie is te vinden op de site: Van plan. Meer informatie over de fotograaf is te vinden op de website: Rob Blanken photography.

 

 

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u