Menu

Onderdeel van Pixfactory

Natuurfotografie in de vakantie

Avondkleuren strand Ameland, 1/80 sec., je ziet alle rimpelingen op het water. Fotograaf: Johan van der Wielen

Natuurfotografie in de vakantie. Nu de vakantie in het noorden en midden van het land is begonnen en het zuiden binnenkort volgt, hebben veel fotografen extra tijd om plaatjes te schieten. Of je nu naar het buitenland gaat, voor zover dat op dit moment gaat door Corona, of thuis blijft, er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om plaatjes te schieten. En de vakantieperiode is juist een periode om eens lekker te experimenteren en wat anders te fotograferen dan je normaal doet.

Voor de thuisblijvers: iedereen kan in zijn of haar tuin of in of vlakbij de wijk genoeg natuurfoto’s schieten. Bomen, planten en beestjes genoeg. En op vakantie in een buitenlands oord zijn ook genoeg mooie natuurfoto’s te maken. Maar pak het ook eens anders aan. Laat die zware apparatuur thuis en pak eens een kleinere camera of zelfs gewoon je telefoon. Fotografeer eens een ander onderwerp of zoek het onderwerp op een andere plek. Dagje uit in de vakantie? Let eens op wat voor natuur je tegenkomt bij het uitje of onderweg. Dagje stad of stedentripje? Bij oude gebouwen en kerken zijn vaak de tuinen erg mooi aangelegd of staan bijzondere bomen. Neem eens het hele landgoed met de natuur eromheen mee in je foto’s of leg de karakteristieke kenmerken van die eeuwenoude boom vast en je fotografeert ineens iets heel anders dan normaal.

Op sommige plekken kun je natuurfotografie ook ideaal combineren met een dagje weg, al dan niet je apparatuur meeslepend. Denk eens aan een botanische tuin, daar zijn talloze mogelijkheden om de mooiste natuurfoto’s te schieten. Kleine tip: houd wel rekening met andere bezoekers, ook die willen van de tuin genieten!

Vakantie achter de rug? Zet alle gemaakte natuurfoto’s eens bij elkaar en je krijgt een prachtig overzicht van alle natuur die je deze zomer bent tegengekomen. Dat geeft misschien wel verrassende resultaten en is sowieso leuk voor later!

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Wellicht ook interessant voor u