Natuurfotografie kalender voor april

Vanaf nu is 'De natuurfotografie kalender voor... ' dé nieuwe maandelijkse rubriek op Natuurfotografie.nl die jou informeert over alles wat er in de lopende maand in de natuur te fotograferen valt. In deze artikelen vind je tevens verwijzingen naar tutorials, making of's, soortbeschrijvingen, achtergrondartikelen en literatuur die met het fotograferen van de actuele onderwerpen te maken hebben.
Kievitsbloem

Het is bijna niet mogelijk dat je als natuurfotograaf op dit moment geen onbedwingbare drang krijgt om te gaan fotograferen. Maar let op: in februari en maart is het wat aan de warme kant geweest, waardoor de natuur op dit moment in ontwikkeling een week voor ligt op voorgaande jaren. En houd er rekening mee dat het ook in april kan vriezen en dooien. In positieve zin, want wat is mooier dan bloemen en planten onder een laagje rijp. Afijn, mocht je wat hulp kunnen gebruiken om al je plannen en ideeën te structureren, dan staan hieronder wat onderwerpen voor je op een rijtje om op te nemen in je planning. De natuurfotografie kalender voor april:

Insecten

Uitsluipende libellen en juffers, citroenvlinder, klein geaderd witje, oranjetipje, icarusblauwtje.

Reptielen en amfibieën

Zonnende adders en zandhagedissen, padden, kikkers en kikkerdril dat zich aan het ontwikkelen is.

Vogels

Af- en aanvliegende oudervogels op zoek naar voedsel voor hun jongen en/of hun jongen voeren, vogels in bloemenvelden en weidevogels.

Bomen, bloemen en planten

Juist ontluikend frisgroen blad, wilgenkatjes, purpersteeltje, slanke sleutelbloem, bosanemoon, boshyacint, dotterbloem, pinksterbloem, kievitsbloem, bloesems van fruitbomen, in bloei staande fruitboomgaarden, tulpen en tulpenvelden.

Zoogdieren

Al het jonge grut, zoals zwijntjes, lammetjes, veulens, kalfjes, enzovoort.

 

In het Praktijkboek Natuurfotografie Jaarrond staan nog veel meer ideeën, samen met achtergrondinformatie, fotografische tips en tutorials.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef een reactie

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant voor u