Menu

Onderdeel van Pixfactory

Natuurfotografie kalender voor mei

Nu we door het coronavirus allemaal zo veel mogelijk thuis moeten blijven zijn we voor onze activiteiten vooral aangewezen op onze eigen omgeving. Des te fijner om de natuurfotografie kalender te hebben en te weten wat deze maand te fotograferen valt. Je hoeft alleen nog maar uit te zoeken waar bij jou in de buurt de onderwerpen te vinden zijn.
Daslook
Daslook is één van de bloemsoorten die op dit moment volop in bloei staat. Fotograaf: Jody Zweserijn

Vorige maand

Ik geloof dat we één van de mooiste aprilmaanden die ik me kan herinneren achter de rug hebben. En dat precies in een tijd dat we worden gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven om het coronavirus in te dammen. Gelukkig kunnen wij natuurfotografen hier een mouw aanpassen, want we hoeven niet in groepen te fotograferen en wij zijn vaak op tijdstippen in de natuur als anderen nog op hun bed liggen. Wel werden we veel getrakteerd op staalblauwe luchten, wat ik persoonlijk mindere omstandigheden vind om mee te fotograferen. En het was ontzettend droog. Weinig dauw, dus.

Deze maand

De meeste stinsenplanten lopen min of meer op hun einde, maar andere bloemen gaan hun kop op steken, zoals margriet, klaproos en orchideeën. En er komen steeds meer insecten. Hopelijk krijgen we een mooie afwisselende maand: niet te droog en niet te nat, wat ochtendmist, niet teveel wind en aangename temperaturen. We gaan het beleven!

De natuurfotografie kalender voor mei

  • Insecten

Vuurjuffers, kolibrievlinders, aardbeivlinders, meikevers, teken, rupsen, vuurwantsen, libellen zoals viervlek en weidebeekjuffers.

  • Reptielen en amfibieën

Muurhagedissen, zandhagedissen, larven van padden en kikkers.

  • Vogels

Lepelaars, visdiefjes, kluten, foeragerende vogels, klein vogelgrut dat de wereld aan het verkennen is zoals: steenuiltjes, kuikentjes, kieviten, grutto’s, fazanten, ijsvogels.

  • Bomen, bloemen en planten

Margrieten, meidoorn, zinkviooltjes, daslook, orchideeën, klaprozen, veenpluis, vruchten van de paardenbloem, zonnedauw, bloeiende graslanden.

  • Zoogdieren

Jonge dieren zoals vosjes, zeehonden, kalfjes zoals van de schotse hooglanders.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: