Menu

Onderdeel van Pixfactory

Natuurfotografie kalender voor mei

Ook de natuurfotografie kalender voor de maand mei is goed gevuld met allerlei interessante fotografie-onderwerpen. Als ruggensteun en ter inspiratie vind je in dit artikel tevens verwijzingen naar tutorials, making of's, soortbeschrijvingen, achtergrondartikelen en literatuur die met het fotograferen van de actuele onderwerpen te maken hebben.
Klaprozen
De klaproos is één van de vele prachtige onderwerpen die je kunt fotograferen in de maand mei. Fotograaf: Jody Zweserijn

Vorige maand

Zoals voorspeld in de vorige natuurfotografie kalender heeft de maand april een grote variatie aan weersomstandigheden laten zien: zinderende zon, regen, hagel, vorst. Dit alles het liefst binnen een paar dagen tijd. Een ongekende mogelijkheid om je op één onderwerp te richten en binnen een paar dagen foto’s te maken onder zeer verschillende omstandigheden.

Deze maand

Door de warme perioden in februari, maart en april loopt de ontwikkeling van de natuur nog steeds meer dan een week voor op het gemiddelde.

Mei zal ongetwijfeld een minder turbulent weerbeeld laten zien. Toch heb je ook deze maand weer ontelbare redenen om je camera te pakken en naar buiten te gaan.

De natuurfotografie kalender voor mei

  • Insecten

Vuurjuffers, kolibrievlinders, aardbeivlinders, meikevers, teken, rupsen, vuurwantsen, libellen zoals viervlek en weidebeekjuffers.

  • Reptielen en amfibieën

Muurhagedissen, zandhagedissen, larven van padden en kikkers.

  • Vogels

Lepelaars, visdiefjes, kluten, foeragerende vogels, klein vogelgrut dat de wereld aan het verkennen is zoals: steenuiltjes, kuikentjes, kluten, kieviten, grutto’s, fazanten, ijsvogels.

  • Bomen, bloemen en planten

Margrieten, meidoorn, zinkviooltjes, daslook, orchideeën, klaprozen, veenpluis, vruchten van de paardenbloem, zonnedauw, bloeiende graslanden.

  • Zoogdieren

Jonge dieren zoals vosjes, zeehonden, kalfjes zoals van de schotse hooglanders.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: