Menu

Onderdeel van Pixfactory

Natuurfotografie kalender voor september

Een heel nieuw seizoen breekt aan met allerlei nieuwe onderwerpen om te fotograferen. Wij helpen je een fotografieplannetje voor deze maand te maken.
Porceleinzwammen
Porceleinzwammen zijn een heel dankbaar fotografie-onderwerp omdat ze glimmen en licht weerkaatsen. Fotograaf: Jody Zweserijn

Vorige maand

Ik dacht: april doet wat ie wil. Maar augustus kan er ook wat van. De eerste dagen van deze maand hadden lekker zomerweer met mooie wolkenluchten. Opgevolgd door 10 dagen zengende hittegolf en daarna 8 kletsnatte dagen. Het einde van augustus eindigt met normaal weer. Over afwisseling van deze maand mogen we niet te klagen, vooral niet over de lichtomstandigheden. In de warme periode is toch nog een aantal keer ochtendmist geweest. En het onweer en de stortbuien brachten weer hun eigen luchtdynamiek met zich mee. De landschapsfotografen onder ons zullen zich niet verveeld hebben.

Deze maand

Inmiddels dalen de temperaturen en weersomstandigheden zich naar gemiddelde waarden, waardoor we kunnen merken dat de herfst eraan komt. Ben jij de paddenstoelen al uit de grond aan het kijken? Of kun je niet wachten de hertenbronst te fotograferen? Wat je ook gaat doen: geniet ervan, het is maar één keer per jaar.

De natuurfotografie kalender voor september

  • Insecten

Juffers en libellen zoals houtpantserjuffer en paardenbijter, kolibrievlinder, verschillende soorten sprinkhanen, allerlei soorten spinnen en spinnenwebben.

  • Vogels

Groepen zilverreigers, foeragerende gaaien, draaihals, zwaluwen op trek.

  • Zoogdieren

September start de edelhertenbronst.

  • Bomen, bloemen, planten en paddenstoelen

Hazenpootje, zwarte kluitzwam, mycena, inktviszwam, stinkzwam, pruikzwam, inktzwam, koraalzwam, oorzwam, langdraadwatje, parasolzwam, geweizwam, porseleinzwam, klokjesgentiaan, herfststijloos, zaden en vruchten zoals bramen, bessen, en kastanjes, esdoornblaadjes, vruchtpluis van de paardenbloem en distel, verkleurende leliebladeren.

  • Overig

Zonneharpen, dampende vennen, ochtendmist, dauw, rijp, wolken, wind, structuren in zand, storm aan de kust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: