Menu

Onderdeel van Pixfactory

Natuurfotografie kalender voor september

De heide kleurde paars. En hoe! Maar die periode is nu achter de rug. Lees verder en ontdek wat voor moois allemaal in de maand september te fotograferen is.
Oisterwijkse vennen
De tijd van heerlijke koude ochtenden, mist en zuurstokkleurtjes breekt weer aan. Fotograaf: Jody Zweserijn

Vorige maand

Natuurfotografie en weer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als natuurfotograaf wil je het liefste zo veel mogelijk verschillende weersomstandigheden. Zo krijg je ook veel variatie in je foto’s. Het weer van augustus was heel afwisselend: blakende zon, stortende regen en onstuimige storm. Op de valreep van de maand werd ook nog eens lokaal een 3de hittegolf van dit jaar een feit.

De hamvraag van vorige maand is inmiddels beantwoord: kleurt de heide in 2019 paars? Nou en of! Ondanks de droogte ontplofte deze in paars en lila! Ben jij er nog met je camera op uitgetrokken? Vanaf half augustus kwamen eindeloos veel heidefoto’s via Facebook voorbij. Met opkomende of ondergaande zon of gewoon overdag genomen. Ook aan mist heeft het niet ontbroken.

Deze maand

Vanaf nu gaat de natuur écht omschakelen en breekt een nieuw seizoen aan. De eerste paddenstoelen schieten uit de grond, vogels maken zich op voor de de najaarstrek en de edelhertenbronst start. Heerlijk dat je niet meer zo vroeg op hoeft te staan voor een zonsopkomst. En wie weet, dient zich de eerste nachtvorst aan.

De natuurfotografie kalender voor september

  • Insecten

Juffers en libellen zoals houtpantserjuffer en paardenbijter, kolibrievlinder, verschillende soorten sprinkhanen, allerlei soorten spinnen en spinnenwebben.

  • Vogels

Groepen zilverreigers, foeragerende gaaien, draaihals, zwaluwen op trek.

  • Zoogdieren

September start de edelhertenbronst.

  • Bomen, bloemen, planten en paddenstoelen

Hazenpootje, zwarte kluitzwam, mycena, inktviszwam, stinkzwam, pruikzwam, inktzwam, koraalzwam, oorzwam, langdraadwatje, parasolzwam, geweizwam, klokjesgentiaan, herfststijloos, zaden en vruchten zoals bramen, bessen, en kastanjes, esdoornblaadjes, vruchtpluis van de paardenbloem en distel, verkleurende leliebladeren.

  • Overig

Zonneharpen, dampende vennen, ochtendmist, dauw, rijp, wolken, wind, structuren in zand, storm aan de kust.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geef een reactie

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: