HOME < PRAKTIJK < FOTOBESPREKING
Fotobespreking

Nieuw thema fotobespreking: herfst en paddo’s

Eindelijk lijkt de herfst te zijn gekomen, eindelijk gaat het regenen en eindelijk beginnen de bomen te kleuren. De eerste paddenstoelen steken hun kopjes weer boven de grond en bij zon komen de stralen weer door de bossen heen om met hun sprookjesachtige licht de ondergrond te beschijnen. Een heerlijke tijd voor ons natuurfotografen. Niet voor niets dat het nieuwe thema “herfst en paddo’s’ is! Fotografie is leren kijken, maar om je verder te ontwikkelen is het wel erg fijn om af en toe tips te krijgen van ervaren fotografen. Natuurfotografie.nl biedt je de mogelijkheid om jouw beelden in te sturen en door een team van gevorderde fotografen te laten bespreken.

Herfst
Herfst en paddo's... het nieuwe thema van de fotobespreking. Fotograaf: Johan van der Wielen

Herfst en paddo’s

Als er één jaargetijde is waarin heel natuurfotograferend Nederland zich naar buiten spoedt is het wel de herfst. Bomen kleuren, sloten dampen, het zonlicht wordt warmer van kleur, paddenstoelen steken hun kopjes boven de grond en de natuur is één groot sprookjesachtig spektakel. Als er één thema is van de fotobespreking waarin ieder zijn ei kwijt kan is het dit wel! Alles mág, van macro tot landschap, van dier tot sfeer en van weer tot creatief. Laat de herfst maar komen!

herfst
Silhouet porseleinzwam bij zonsondergang. Fotograaf: Johan van der Wielen

Fotografen voor de komende maand

Uit alle ingestuurde beelden zullen komende maand Martin Steenhaut, Henk Muijs en Johan van der Wielen ieder 3 beelden bespreken. De gekozen beelden en de bevindingen van deze fotografen worden op zondag gepubliceerd.

Discussie en reacties: graag!

We merken nog steeds dat er weinig wordt gereageerd op de besprekingen van de fotografen, zelfs niet door de makers. De fotografen hebben veel tijd gestoken in het bespreken van de foto’s en vinden het bijzonder leuk om reacties te mogen ontvangen. De makers van de betreffende foto’s nodig ik van harte uit om in ieder geval te laten weten dat je het hebt gelezen en natuurlijk of je wat met de bespreking kunt. Maar ook anderen worden uitgenodigd om door te vragen, nadere uitleg te vragen, te discussiëren of van mening te wisselen. Hoe interactiever… hoe leuker de fotograaf het vindt!

Herfst: de tijd voor creatieve uitspattingen!
Herfst: de tijd voor creatieve uitspattingen! Fotograaf: Johan van der Wielen

Insturen: bestandsnaam, EXIF en vragen

Iedereen mag foto’s insturen, van beginnende tot gevorderde fotograaf. Heb je specifieke vragen bij je beeld, stel die dan al bij voorbaat dan kan de besprekende fotograaf dieper ingaan op datgene wat jou bezighoudt. Zorg bij insturen ervoor dat:

  • Je foto binnen het thema past. Foto’s die niet binnen het thema vallen, worden – hoe mooi ook – niet meegenomen in de keuze om te bespreken.
  • Je naam onderdeel vormt van de bestandsnaam (dus bijv. “JvdWielen-img_0001.jpg“) en géén namen als “image.jpg“.
  • Dat de EXIF gegevens (gegevens van instellingen van de camera en lens) in de foto aanwezig zijn. Zet anders in het onderste veld erbij met welke instellingen (camera, lens, diafragma, sluitertijd, ISO, brandpuntsafstand en eventuele extra’s als statief, flitser of filters) de foto gemaakt is.
  • De foto’s moeten minimaal 1024 x 768 pixels zijn en mogen maximaal 1Mb groot zijn.
  • Je mag je naam als klein watermerk in de foto vermelden, maar geen websites, etc.
  • Als je specifieke vragen hebt, stel die dan! Hoe meer informatie de fotograaf heeft, hoe gerichter hij zijn bespreking kan houden.
 herfst
Zonnestralen in het bos… sprookjesachtige herfsttaferelen Fotograaf: Johan van der Wielen

Rechten ingestuurde beelden

Alle rechten van de ingestuurde beelden blijven bij de maker. Degene die de beelden instuurt dient ook de maker van het beeld te zijn. De beelden worden voorzien van de naam van de maker en zullen, wanneer ze worden uitgekozen voor bespreking, alleen worden gebruikt in het betreffende artikel voorzien van feedback. De beelden worden niet zonder toestemming van de maker verspreid aan derden of gebruikt voor andere doeleinden dan de fotobespreking. Wel kunnen de foto’s worden gebruikt om het betreffende artikel van de besproken foto’s onder de aandacht te brengen op social media. Dit zal altijd als embedded link gebeuren, foto’s worden niet op social media geüpload.

Dit thema is afgesloten, maar een nieuw thema staat al voor jullie klaar.

Deel dit artikel


0
REACTIES
BEKIJK REACTIES en PLAATS UW REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *